9 mars 2012

GIF kryssade mot Kåremo (nu uppdaterad!)

GIF:s herrar spelade igår träningsmatch mot IFK Kåremo - lite extra prestige förstås eftersom Kåremos tränare Anders Jonsson coachade GIF förra året.

Jag kunde inte själv se matchen, men noterar att den slutade oavgjort 2-2. Utan att veta mer just nu så tycker jag det är ett bra resultat. Kåremo har en riktigt stark trupp i år och slog nyligen Blomstermåla med 6-1. Kåremo bör vara inblandat i toppstriden i div 5 sydöstra i år, så det här var definitivt en värdemätare.

Jag tar gärna emot mer information från matchen - särskilt målgörarna. Men jag ser att Idris nu leder den interna poängligan, så jag förmodar att han var en av dem som nätade. Utmärkt! Jag noterar även att Joel Fransson har fått ett mål i statistiken, varför jag förmodar att han gjorde det andra. Bra att nyförvärvet gör mål!

Idris, Sammy, Joel, Martin, Johan, Ako...man tycker att GIF skulle kunna göra ganska många mål i år.

Jag fick mig tillsänt ett litet referat av en av GIF:s ledare (tack!) som jag här citerar:

Matchen slutade 2-2.
Efter väldigt väl genomförd match av Giffarna.
Kåremo värvar friskt och hadde fått in 5 nya spelare i veckan som gick rakt in i deras start elva.
Kåremo startade matchen klart bäst de första 20 -25 min, och  verkade vara ett bollskickligt lag. De  tog ledningen helt rättvis på en straff.
Efter ungefär halva halvleken, började Mönsterås komma rätt i sin press av bollhållaren. Och Kåremo spelarna visade sig inte vara så bollskickliga som man först troddee.
Utan de blev obekväma med bollen. Och slog bort många passningar. Giffarna tog över mer o mer och innan pausvilan hade de både kvitterat och tagit ledningen med 2-1.
Genom Joel F och Idris.
Mönsterås fortsatte och spelade bra även i andra. Och skapde en del bra chanser. Bla hadde en träff i stolpen. Kåremo fick till en forcering i slutet och lyckades kvittera. Kanske beroende av ett frisk bytande
och man tappande en del positioner. Men som sagt en bra genomförd match av Giffarna. Och i går saknades t ex Damir, Tobbe, Jörgen J, Jocke J och Martin J.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lyssnar man runt lite så verkar den allmänna uppfattningen vara att GIF i år är ett topplag offensivt och ett bottenlag defensivt.

Återstår att se hur summan av det blir...

Jonny sa...

Offensivt kan det bli ett roligt år om skärpan förbättras, för där finns kvaliteter. Defensiven - den har varit ojämn de senaste åren och kan bara utvecklas och bli bättre. Potential finns. Det gäller att bli säker i positioner och våga ta för sig, agera tuffare. Men jag tror nog det kan bli ganska bra till slut.