29 mars 2012

Malplacerad i tillvaron och så Kent

Föredrag hos Rotary
Idag hade jag blivit inbjuden på Rotarys lunchmöte ute vid Kronmunken för att hålla ett kortare föredrag om Mönsteråsbloggen. Det hedrar Rotary att man vågade bjuda in mig. Mönsteråsbloggen är ju inte helt okontroversiell i den tredjedel som behandlar politiska spörsmål. Det finns förstås en möjlighet att de ansvariga inte var så insatta i det. För politik är känsligt i Mönsterås. Särskilt om man som jag har varit ytterst frispråkig under flera år. Men nu var jag ju inbjuden att tala om min blogg, så självklart berättade jag också om denna aspekt. Nog såg jag väl ett par oroliga blickar när jag kom in på den politiska aspekten, men allt förlöpte väl. Det var trevliga människor och kommunalrådet själv var på plats, och jo, han är väldigt trevlig. Och Rotary gör mycket gott arbete, inte minst för internationellt kulturutbyte och i sitt arbete mot polio.

Malplacerad
Nå, ni som tycker att Mönsteråsbloggen och Rotary skär sig ska betänka att jag en gång hamnade i en betydligt mindre angenäm sits som får Rotary att framstå som en passande hand i handske. Jag hade blivit inbjuden till Växjö för att hålla föredrag. Det handlade om en loge fick jag veta. Jaha, visst, en nykterhetsförening tänkte jag och satte ihop ett föredrag om den svenska nykterhetsrörelsen. Väl framme kliver jag in i hallen och det första som händer är att jag blir bjuden på ett glas vin. Jahaja, en annorlunda nykterhetsförening, tänkte jag. Den är väl inte absolutistisk då. Men sedan fick jag se män som gick omkring i vita dräkter med kåpor över huvudet. Det visade sig att jag hade kommit till en druidloge - en orden med särskilt intresse för den keltiska kulturen. Det var väldigt trevliga människor, men mitt föredrag om nykterhetsrörelsen kändes lite fel, för att uttrycka det enkelt.

Nu börjar det lugna ner sig med föredrag. Det har varit väldigt roligt. Samtidigt är det skönt att vila sig lite från den biten. Jag har svårt för de sociala koderna i olika sammanhang och känner mig oftast  stel och som en katt bland hermelinerna. Varifrån denna känsla kommer vet jag inte, för så gott som alla jag har mött under föreläsningsserien har varit vänliga på alla sätt och vis.

Mönsteråsbloggen saktar in
På Rotary avslöjade jag också en tanke jag har burit en längre tid, men inte tagit itu med. Jag kommer att successivt trappa ner mina inlägg på Mönsteråsbloggen. Jag har under fyra års tid bjudit på historiska artiklar, fotbollsreferat och politiska analyser. Jag vill inte bygga min identitet på det och har svårt att få tiden att räcka till. Jag går därför vidare mot nya utmaningar. Det kan bli vissa sporadiska inlägg när andan faller på och fotbollssäsongen kommer jag att göra färdig. Men det där med dagliga uppdateringar är nu en pressad kostym jag tar av mig. Jag behöver andas!

Men vi hörs ändå!

Kent
Avslutningsvis Kents nya singel 999. Jag har väl aldrig varit något stort fan av Kent bortsett från suveräna skivan Hagnesta Hill. Men nya singeln 999 är mästerlig och sammanfattar väl livet vid min ålder. Både vackert och tungt och dessutom en text i världsklass. Bångstyrigt med integritet. Bör spelas på hög volym. Det här är så sanslöst bra att man kan leva på den här låten ett tag. Vill se live.

Inga kommentarer: