2 april 2012

Historien om en kamera...

Ny kamera
För några veckor sedan köpte jag en kamera av märket Olympus på NetOnNet. Den kostade väl bara någon dryg tusenlapp, men hade extra bra zoomningsmöjligheter, vilket var vad jag behövde.

Trasig efter två veckor
Efter ett par veckor slutade den fungera, samtidigt som kontakten för batteriladdning etc hamnade ur läge. Detta trots att jag skött den pedantiskt noga. Jag åkte in till lagershopen i Kalmar och bad om att få utnyttja garantin.

Jag fick ett telefonsamtal
Nästa dag ringde en kille från NetOnNet och undrade om de verkligen skulle skicka in kameran till Olympus. Han hade nämligen aldrig varit med om att de godkänt ett sådant fel som garantifel. Det skulle räknas som mitt handhavandefel och så skulle jag bara få betala en dyr undersökningsavgift, fick jag veta.

Jag gav ett löfte
Jag bad honom att skicka in kamera i alla fall och passade på att lova honom att jag vid eventuellt avslag på min garantibegäran skulle bestrida varenda faktura fram till helvetets port, samt sprida dålig propaganda både om NetOnNet och Olympus i alla forum som står till mitt förfogande, och de är många.

Kameran hämtad och servad
Idag fick jag så hämta ut min kamera. Det hade varit fel på moderkortet som nu var utbytt. Kameran fungerar som den ska och jag behövde inte betala ett öre. Så...vilken tur att jag inte följde NetOnNet-killens råd. Då hade jag ännu suttit här med en trasig kamera och förlorat hela affären. Det man undrar är om NetOnNet har satt i system att rekommendera sina kunder att inte åberopa garantin, med hänvisning till att de kan få betala undersökningsavgiften. Tyvärr lär jag inte handla mer av NetOnNet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har hört om många som varit missnöjda med Netonnet när de velat reklammera trasiga grejor.
Vår familj har dock aldrig haft några problem med det där, trots att vi gått tillbaka med flera olika saker som gått sönder innan garantitiden gått ut. Har alltid fått byta till en ny likadan vara. //Ylva.

Anonym sa...

har hört fler som råkat ut för samma sak när de gäller garantier både för datorer och kameror. Rekommenderar dig i fortsättningen att köpa dina kameror på cyberphoto.se bra service, aldrig några problem med ngt :) och ibland är dom till och med billigare än vad netonnet är :)

Spader Ess sa...

Har själv haft en del strul med NetonNet, då jag försökt köpa datorer via dem.

Tyvärr tror jag inte att det är enbart hos dom som det brister gentemot kunder. Tror tyvärr att det finns stora brister runt garantier i hela hemelektronikbranschen. Det finns en anledning till att dom så desperat försöker kränga sina tilläggs försäkringar.