8 maj 2012

Första derbyt när GIF tar emot IF Stjärnan – Försnack och tips inför omgång 4 i division 5 östra

Första derbyt
Division 5 östra har börjat lite så där charmigt oförutsägbart och fjärde omgången bjuder på många svårtippade drabbningar. En kraftmätning som alla fotbollsälskare i bygden kan se fram emot går av stapeln på torsdag klockan 19.00, då det är dags för årets första derby för GIF när klassiska IF Stjärnan från Påskallavik kommer på besök. Och såsom händelserna har utvecklat sig så råkar det bli en så kallad tidig seriefinal. Båda lagen har vunnit sina tre inledande matcher. Så man kan utan överdrift påstå att derbyt är spetsat med extra starkt.

Tre vinster för IF Stjärnan
IF Stjärnan har i tur och ordning besegrat Norrhult, Alseda/Ädelfors och Ariel. Målskillnaden är imponerande 8-1. Mycket tyder på att Stjärnan har en stark defensiv. När man i förra matchen ledde med 2-0 i halvtid mot Ariel valde man att gå in och försöka stänga matchen. Man förefaller också ha målskyttar i form – Emil Ivarsson har gjort 3 mål och Sebastian Karlsson 2.
Inkastvariant
I senaste matchen ska båda målen (!) ha föregåtts av en speciell inkastvariant, så GIF får väl försöka vara förberedda på att sådana finns.

Humördisciplin
GIF ska förstås försöka spela det fina spel man visat upp ganska ofta i de tre första matcherna. Men eftersom det är derby så är det en dygd som man bara måste ha en extra dos av på torsdag – humördisciplin. GIF får inte dra på sig några onödiga gula kort bara för att det hettar till, snackas eller provoceras. Ett dumt gult eller rött kort kan bli matchavgörande. I matchen Stjärnan-Ariel blev det visst 9 gula kort, en hel del efterslängar och skitprat. Låt oss slippa det på torsdag.
Chans att etablera sig i toppen
GIF har genom sina tre inledande vinster lagt en bra grund för att hålla sig ifrån bottenträsket framöver. Så långt allt väl. Men nu när man faktiskt har chansen att etablera sig i toppen så ska man förstås göra allt för att besegra Stjärnan. Och faktum är att det har gått ganska bra de senaste åren. 2009 vann GIF med 4-1 två gånger och 2011 vann GIF med 3-2 i Smålandscupen. Låt vara att Stjärnan är starkare nu.

Matchen döms av Sandra Werner. Personligen bryr jag mig inte ett dugg om könet på domaren, men helt okontroversiellt verkar det av någon anledning inte vara. Här kan man läsa en intervju med henne.
Tips omgång 4
Alla undrar förstås hur det går för mig i Professorns tipstävling. Konkurrensen är stenhård i år med många deltagare. Tyvärr har jag ingen delseger än, men om man ser på antalet rätt så är jag i delad ledning med 11 rätt av 17 spelade matcher hittills (en match är inte spelad). Många rätt är bra att ha i bagaget om det blir många som har lika många delsegrar till slut. Så…det ser stabilt ut. Här kommer tipset för denna veckan som mycket väl kan innebära min första delseger.

Torsdag
Långemåla IF – Norrhults BK 2-1
Jag blir inte ett dugg förvånad om Norrhult kniper poäng, men ska Långemåla ha med toppen att göra bör man inte vänta allt för länge. Här tar man sig samman och vinner.

Målilla GoIF – Alseda/Ädelfors FF 1-2
Bottenmöte. A/Ä imponerade inte på mig i mötet med GIF, men jag tror man saknade ett par ordinarie spelare. Målilla kämpar på och kan kanske ta poäng här. Tippar dock på knapp seger för A/Ä som ändå uppvisade god moral.

Mönsterås GoIF – IF Stjärnan 2-1
Tror GIF vinner derbyt hemma på IP, men visst blir det en tuff match.

Fredag

IF Hebe – Holsby SK 1-3
Hebe har börjat bättre än jag kunde tro, men Holsby är starka och vinner även borta.

IF Ariel – Rödsle BK 2-0
Måltorkan som Ariel hade till och från under försäsongen verkar ha återkommit när man nu har gått mållösa från två matcher i rad. Tror Ariel vill kämpa på övre halvan och vinner här.

Lördag
BB 2001 – Braås GoIF 1-2
Jag blev faktiskt lite imponerad av Braås när de förlorade mot GIF. BB 2001 har fått en tuff start på säsongen och det blir förlust här också.

1 kommentar:

Johan sa...

Ska bli intressant att höra din åsikt om domaren. Har stött på henne tre gånger och det är en av de bästa jag haft hellre henne som vill uppåt och orka röra på sig än gamla trötta gubbar som bara gå runt för att hämta ut arvodet.