17 maj 2012

GIF vann nervös tillställning

GIF vann sin femte seger i rad, men Ariel bjöd hårt motstånd.
GIF vann ikväll sin femte raka seger, men det satt långt inne mot ett starkt kämpande Ariel. Segersiffrorna blev 1-0, men det blev en sällsynt nervös tillställning som kunde ha slutat hur som helst.
Pigg början
Matchen började med piggt spel från båda håll. Ariel kom i ett fint anfall på högerkanten och tog sig in mot straffområdet, men den farliga framstöten blev resultatlös. Kort därefter kom GIF i en snabb omställning där ett fint samarbete mellan Lindkvist och Idris så när hade gett ett ledningsmål, men nu blev det bara en hörna. GIF fortsatte piggt och något senare var det Joels tur att få ett bra läge efter en fin framspelning av Idris, men vinkeln blev lite dålig.

GIF tar ledningen
Efter en kvart fick GIF en frispark i ett ganska bra läge en bit utanför straffområdet. Ako och Idris samlades vid bollen. Denna gång blev det Ako som slog den, och det blev en perfekt boll som gick mot vänstra krysset. Fast på något förunderligt sätt lyckades Ariels duktige målvakt få fingertopparna på bollen, men på returen höll sig Joel framme och gjorde 1-0. En bra start.
GIF skapade ytterligare en farlig chans när Sammy kom fram bra på sin kant och fick på ett ganska bra skott som dock målvakten räddade.

Ariel tar över
Men Ariel jobbade sig in i matchen allt mer och efter 25 minuter vann Ariel i princip varenda närkamp. Inför den här matchen skrev jag om vikten att spela helhjärtat. Man kan inte bara gå in och tro att man ska spela ut ett lag som Ariel. Men plötsligt saknade jag den där offerviljan och inställningen jag sett i de tidigare matcherna. Ariel var mycket hetare. Visserligen blåste domaren för minsta lilla, så närkamperna blev väldigt oförutsägbara, men GIF gick nu ner i sin allvarligaste svacka hittills under årets seriespel. Det medförde att Ariel kunde komma i det ena anfallet efter det andra. Särskilt på de fasta situationerna kändes det kritiskt när Ola Molin gång på gång nickskarvade bollen vidare mot sina lagkamrater. GIF får vara tacksamma att Ariel saknade effektivitet i straffområdet.
GIF kommer ut med bättre attityd
Givetvis var jag mycket orolig inför andra halvlek. GIF:s sista 20 minuter av första var kort och gott inte bra. Men GIF kom ut med en betydligt bättre inställning. Laget agerade piggare och med större rörlighet. Och det var vad som behövdes för att börja vinna fler närkamper igen. Och då kom också chanserna, även om också Ariel skapade en hel del.

Chanser åt båda håll
Spelet gick lite fram och tillbaka med en hel del chanser åt båda håll. Alldeles för nervöst för min smak. I den 63:e minuten kom Calle Olofsson i ett friläge som tyvärr inte gav något mål.
När Ariel tvingades gå framåt för att kunna kvittera så fick GIF lite större ytor i sina anfall. I den 72:a minuten fick Idris tid och drog på ett skott som tog i ribban. Minuten efter var det nära för Ariel efter en kaotisk situation i GIF:s straffområde. Tio minuter senare så fick Idris ännu en gång tid att sikta och sköt ett lobbskott som målvakten med viss nöd tippade till hörna. Ariel var inte alls ofarliga och satsade allt på att få in kvitteringen och det blev väldigt nervöst, men GIF lyckades hålla undan och ytterligare 3 sköna poäng kunde bärgas.

Starkt att ta sig ur Ariels grepp
Det var starkt av GIF att vinna när man inte riktigt nådde upp till den nivån man spelat på i tidigare matcher. Särskilt andra halvan av första halvlek var direkt dålig. Men båda lagen försökte spela positiv fotboll. Och man ska komma ihåg att Ariel var väldigt stabila i backlinjen och på mitten. Med bättre effektivitet framåt hade det här kunnat gå illa. Å andra sidan kunde GIF också ha satt ett par bollar till. Jag skulle nog vilja påstå att Ariel är det bästa lag GIF mött hittills i serien.
Trots svackan i första halvlek får man ge GIF beröm. Man vinner i alla fall och lyckas ta sig ur det grepp Ariel hade kopplat. Men mot lag som Holsby och Långemåla har man inte råd med svackor av den karaktären. Men som sagt…bra att man tog sig samman. Idag ger jag extra plus till Idris och Linkan. Kul också att Joel fick göra mål. Såg honom inte i andra halvlek, så jag hoppas inte han blev skadad.

I och med denna seger behåller GIF sin serieledning och har 15 poäng, full pott, efter 5 omgångar.

Det var ganska många för mig okända ansikten på IP ikväll. Kanske tillresta Ariel-supporters.