12 maj 2012

Korpens motionsbingo - kaffe och Mallorcaresa

Det fanns en tid när man fick folk att röra på sig genom att fresta med vinster som radioapparater och kaffe. Eller var det kanske chansen att vinna Mallorcaresan som lockade? Jag minns ännu spänningen när jag som sexåring följde med farbror Alvar på motionsbingo vid elljusspåret i Mönsterås. På somrarna kom gåbingon tillbaka, men vid Kaffetorpet på Oknö. Vinsterna bestod av kaffe och radioapparater. Hade man stortur kunde man vinna två veckors gratis stugvistelse på Oknö eller rent av en resa till främmande land, något som ännu var ganska så exotiskt på 1970-talet. Så sent som vid 2000-talets början fortgick motionsbingon på Oknö, men så försvann den plötsligt och mindre lustigt. Konceptet var ju genialt. Folk fick både motion, spänning och naturupplevelser.

Motionsbingon på elljusspåret 1973 lockade vid detta tillfälle i april över 2000 deltagare. 7 lyckliga vann transistorapparater. Radion var uppenbarligen het än trots att nästan alla hade fått TV vid denna tid. Ytterligare 202 motionärer vann picknickpåsar. Korpen avsåg också att lotta ut en Mallorcaresa senare under säsongen. Jag minns att min flygrädde släkting Erik vann en sådan resa via Mönsteråskorpen. Tidningarna slog upp det ganska stort, men han vågade inte resa. Klicka på bilden eller öppna den i nytt fönster för större format.


På sommaren flyttade bingon ut till Kaffetorpet på Oknö. Här kunde man vinna radioapparater och kaffe. Hade man rikligt med tur kunde man vinna två veckors stugsemester på Oknö. Notera att en av damerna bär en tröja med trycket "Gunnars Sport Mönsterås". Lite smygreklam med andra ord.

Inga kommentarer: