18 juni 2012

Rödsle väntar för GIF - Försnack och tips inför omgång 10 av division 5 östra

Tionde omgången
Den tionde omgången stundar i division 5 östra, och den här gången spelas alla matcher på onsdag.

Förra omgången visade Långemåla att man i och med segern mot Ariel har hittat tillbaka till sitt vinnande spel. Om de stannar där så kan de kanske närma sig topplagen sakta men säkert. Annars får man väl säga att Mönsterås och Stjärnan har kopplat ett visst grepp om topp-två-platserna. Mönsterås har 6 poäng ner till Stjärnan, 10 poäng ner till trean Holsby, ett Holsby som lite överraskande förlorade derbyt senast mot Alseda/Ädelfors, 11 poäng till Ariel och 13 till Långemåla. Särskilt marginalen till Långemåla känns utmärkt att ha med sig. Men visst – det räcker med ett par förluster i rad så trycks serien ihop.
Holsby och Stjärnan i kvalplatsmöte
Flera av lagen varvar bra insatser med mindre bra, vilket gör varje omgång svårtippad. Så även denna. En intressant toppmatch blir det mellan Holsby och Stjärnan. Det är nog Holsbys sista chans att få kontakt med kvalplatsen före sommaruppehållet. Om Stjärnan däremot vinner så förstärker man sin topposition ordentligt. Holsbys hemmafacit imponerar emellertid så här långt – 4 vinster och 10-1 i målskillnad. Så Stjärnan får helt klart ingen enkel resa till 3 poäng.

Norrhult - Ariel ser också ut att kunna bli en dramatisk match som betyder en hel del. Norrhult kan vid seger haka på gänget som jagar kvalplatsen. Ariel måste nog också vinna här för att undvika mittenregionen. Norrhult är ett ypperligt hemmalag, icke att förglömma.
Rödsle väntar
Mönsterås möter Rödsle på bortaplan. Och tittar man bara på lagens tabellpositioner så är Mönsterås förstås storfavoriter, men vi har lärt oss att det inte fungerar så. Dessutom har Mönsterås av någon förunderlig anledning haft svårt för Rödsle de senaste åren. Faktum är att det inte blivit en enda seger och jag har tvingats genomlida hemska skitmatcher och snöpliga förluster just mot detta lag. Under försäsongen vann Rödsle med 3-0. 2010 blev det oavgjort och en förlust. 2008 blev det två förluster. Så nu gäller det att ta en rejäl revansch för alla dessa poängtapp. För en gångs skull har dock SMHI lovat fint väder till onsdag, vilket jag ser fram emot då jag hittills bara har minnen av blåst och kyla på Fredriksbergs IP.

I och med att Stjärnan och Holsby möts så har GIF goda chanser att vid seger förstärka sin serieledning. Det tillfället hoppas jag man tar vara på. Och med risk för att vara tjatig – det gäller att fokusera och fortsätta visa rätt inställning. Vad jag kan se är det ingen som är avstängd i nästa match, men Idris, Ako och Martin N verkar ha 2 gula hittills, så de får passa sig om de vill vara med mot Holsby.
Mitt tips omgång 10

Braås GoIF – Alseda/Ädelfors FF 3-1
Jag blir inte klok på något av dessa lag som agerar helt oförutsägbart. Starkt av A/Ä att besegra Holsby senast, medan Braås har hamnat i en svacka. A/Ä är dock betydligt sämre borta än hemma, så jag tror ändå på Braås här.
Holsby SK – IF Stjärnan 2-1
Holsbys fina form tycks ha kommit av sig, medan Stjärnan mestadels vinner. Men hemma har Holsby imponerande fyra raka segrar och 10-1 i målskillnad. Jag chansar på att Holsby håller sin hemmasvit.

Rödsle BK – Mönsterås GoIF 1-4
Dags för GIF att besegra Rödsle! Dags att säkra serieledningen för vårsäsongen.
IF Hebe – Målilla GoIF 3-2
Båda lagen kan i sina bästa stunder göra bra matcher. Hebe känns stabilare.
BB 2001 – Långemåla IF 0-4
Långemåla verkar ha hittat sin höga nivå och då ska inte BB 2001 ha mycket att sätta emot.

Norrhults BK – IF Ariel 1-1
Norrhult är ett starkt hemmalag, så jag tror Ariel får nöja sig med en poäng.

Inga kommentarer: