23 juni 2012

Tuffa Holsby väntar - Försnack och tips inför omgång 11 av division 5 östra

Vårsäsongen ska avslutas
Den sista omgången av vårsäsongen stundar, även om man av någon anledning har fått för sig att spela första matchen av höstsäsongen innan sommaruppehållet. Hur som helst – jag väntar med halvtidsanalysen till efter denna omgång. Tre säkra fakta kan vi dock slå fast redan nu – hur det än går i elfte omgången så kommer Mönsterås att leda serien, Stjärnan ligga på kvalplats och Målilla på sistaplatsen. Den enda tydliga tendensen efter de två topplagen verkar just nu vara att Långemåla har kommit igång. Hur långt det räcker återstår att se.

Tuffa Holsby väntar
Mönsterås avslutar vårsäsongen genom att ta emot Holsby hemma på IP. Holsby har en bra högstanivå, är rutinerade, fysiskt tunga och har dragit på sig solklart flest gula kort av alla lag. Men nu har man förlorat två matcher i rad och vill säkert göra vad man kan för att avsluta snyggt. Holsby har dock både lagkaptenen och mittfältaren Mattias Birgersson och backen Henrik Eriksson borta då båda fick sina tredje gula kort i förra matchen.

Vem står i mål?
Mönsterås drabbades av sitt första poängtapp senast mot Rödsle i en underlig mardrömsmatch med mystiska flashbacks från gamla matcher mot just Rödsle. Men nu hinner man inte sörja länge, utan måste se framåt direkt. Frågan är förstås om målvakten Stenfelt är tillbaka eller om han fick en hjärnskakning. Om det blev hjärnskakning är det ju två veckors vila från idrott som gäller. Om han måste vila ska vi ju inte behöva ställa en utespelare i målet denna gång. Så då blir frågan om GIF satsar på den rutinerade Magnus Johansson som väl fortfarande har reflexerna kvar, eller om man släpper fram den unge Johannes Hauge Sjöstrand. Med all respekt för den unge talangen, så känns inte hetluften mot gula-kort-Holsby som den mest idealiska matchen för en 15-åring att göra A-lagsdebut i. Hoppas Magnus står till förfogande i så fall. Men i den bästa av världar är Stenfelt redan tillbaka.

Det ryktas att en av GIF:s backar är bortrest. Återstår att se om så är fallet.
Jag tror GIF har goda chanser att ta ytterligare en seger här och behålla minst 4 poängs ledning ner till Stjärnan.  Om jag har räknat rätt har Idris, Ako och Martin N två gula kort var. De behövs mot Braås, så hoppas de undviker gula på måndag. Så mycket mer finns väl inte att säga. Spela upp Holsby till läktaren, som det brukar heta.

Tips omgång 11
Alseda/Ädelfors FF – Norrhults BK 2-3
A/Ä kämpar på bra, men Norrhult har hittat sommarformen.
IF Ariel – BB 2001 3-1
Ariel är starka hemma och börjar här vinna igen.
Långemåla IF – IF Hebe 3-1
Det verkar som om Långemåla har höjt sig lite nu och hemma mot Hebe ska det bli seger.

Målilla GoIF – Rödsle BK 2-1
Jag chansar på att Målilla tar sin första seger här. Målilla skapar många chanser.
Mönsterås GoIF – Holsby SK 3-2
Tror Mönsterås avslutar vårsäsongen starkt hemma.

IF Stjärnan – Braås GoIF 3-1
Min magkänsla säger mig att Braås kan vända sin negativa trend här, men jag fegar och satsar på seger för Stjärnan som är starka nu.

För kännedom
Om någon tycker att mina referat här på bloggen är för vinklade från GIF-perspektiv, så kan jag informera om att jag även skriver en mer neutral sansad variant för Lokalbollen med Kim Ahlqvist som chefredaktör. För den som inte upptäckt Lokalbollen så kan jag varmt rekommendera den fotbollssiten.

Inga kommentarer: