28 juni 2012

Tufft för Mönsteråsdamerna

Mönsteråsdamerna får det allt tuffare i östra trean. Senast blev det förlust mot Lindsdals IF (B) med 3-6. Gör man tre mål så kan man kanske tycka att det inte ska behöva bli förlust, men det är uppenbarligen något som inte stämmer just nu.

Förvisso återstår drygt halva serien, men det börjar bli dags för ett trendbrott om man ska hinna få ordning på det här. Jag tycker det är alldeles för tidigt att säga att det hade krävts en bättre satsning med fler nyförvärv och mer träning inför trean. Man kan inte värva sönder ett lag som gjort den här resan själva från division 5. Och arbetstider och brist på konstgräsplan är ju svårt att göra något åt.

Men helt klart är att division 3 är tuffare än i alla fall jag trodde. Förra året utsattes backarna ärligt talat inte för några större prövningar. Lagen i div 3 har i regel ett par anfallare per lag som är av en annan kaliber vad gäller snabbhet och teknik. Och även om Moa levererar ungefär som förra året i målfabrikation så hade hon behövt Linda vid sin sida. De hade ett samspel som gav GIF en extra udd framåt.

Nå, nu har man ju inte så mycket att förlora och förhoppningsvis kan det bli några vinster mot de lag som man ”bör” slå, och i så fall kan man mycket väl vara på rätt sida strecket när säsongen är över. Det är bara att fortsätta hålla huvudet högt. Låt oss hoppas på det, för om det här laget överlever första året i trean så lär det bli bättre nästa år.

Inga kommentarer: