18 juli 2012

Det blir inget partiarbete

En kommentar om partiarbete och mina motiv
Kommentarerna sedan jag offentliggjorde mina enkla funderingar att jag eventuellt tänkte jobba för ett etablerat parti inför valet 2014 har varit många. Roligt med politiskt intresse. Dock fick jag en kommentar som fick mig att förlora sugen totalt. Någon menade att mitt eventuella arbete för ett etablerat parti var ett led i min strävan att uppgå i medelklassen. Ett sätt att anpassa mig till en ny livsstil så att säga.

Fortsätter vara fri röst
För mig räcker det med att en person hyser sådana tankar för att jag omedelbart ska skrota mina planer. Visserligen hade jag inga förhoppningar om att hamna på valbar plats, utan tänkte mest hjälpa till med arbetet på gator och torg, samt ge mitt stöd på bloggen. Någon egoistisk tanke på att gynna mig själv har jag aldrig haft.  Men för att inga ska behöva tro det så fortsätter jag istället vara en fri röst här på bloggen. Vilket medelklassliv kommentaren syftade på förstår jag inte heller. Jag lever som jag har gjort de senaste 14 åren. Min anställning ger mig bara ett par tusenlappar mer i månaden jämfört med arbetsmarknadspolitisk åtgärd, jag har 500 kr över minimilön och 10 000 under genomsnittlig ingångslön, så det kan knappast ha varit det som personen ifråga avsåg vara min väg till den gyllene medelklassen. Däremot älskar jag mitt jobb, och det är också värt något.
Så…den anonyme kommentatorn kan vara lugn. Det blir varken partiarbete eller medelklass.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du får inte låta en anonym skribents kommentar styra dina val Jonny.
Det finns alltid någon som har synpunkter på de val man gör, eller åsikter som man har.


Skulle man bara göra sånt som omgivningen godkänner så skulle det inte bli mycket gjort !

Stå på dig, och tro på att du är den enda som kan och ska ta beslut för Jonny !

Vad är det för fel att vara en medelsvensson ?
De flesta är väl ganska nöjda med sina medelklassliv och lever ett gott sådant.
/Robert

Jonny sa...

Du har förstås helt rätt i det och jag brukar inte vara den som ändrar mig för lite skitprat. Men här gick luften ur mig lite faktiskt. Kunde aldrig tro att någon kunde koppla politiskt arbete till en icke existerande strävan att bli accepterad som medelklass. Det kan finnas andra lösningar på gång framöver som ändå öppnar upp för ett engagemang.

Eje sa...

Det kan vara tungt att ensam eller en liten grupp arbeta politiskt i Mönsterås med tanke på hur det stora partiet motverkar allt nytänkande. Men ändå det som känns bra är ändå komma med nya idèer och peka på det som är galet i samhället. Jonny dina analyser av bland annat om kommunen är viktiga för de tydliggör det som vi också kan se ett partiintresse som går före ett allmänintresse. Numera tror jag att klasssamhälle enbart rör sig om pengar och vad är ett medelklassliv utan kultur och andra livsintressen är inte mycket värt. Jag tror ändå du bidragit mycket till insikter om kummunen och dess historia och med utmärkta fotbollsreferat

LejlaB sa...

Du rör om i den politiska grytan även på det här sättet. Det var vad jag menade. Om du väljer att köra ensam nästa val, så är jag säker att det blir lyckat. Jag tycker dock att det är synd om du avstår att engagera dig i något annat parti
pga att folk har åsikter. Folk får tycka vad de vill, det har det rätt till. Det är demokrati. Har en känsla att vi kommer att ha nära samarbete från 2014:)

Jonny sa...

Ja, då!