24 augusti 2012

Fjärde raka enpoängaren för GIF

Stentuff drabbning

Matchen i division 5 östra mellan Ariel och Mönsterås på Ekskogsvallen i Kristdala, blev en stentuff drabbning med många chanser åt båda håll. När domaren lät slutsignalen ljuda hade lagen gjort var sitt mål, vilket för Mönsterås innebar fjärde enpoängaren i rad.
Intensiv kamp
Mönsterås började som vanligt med ett anfallsspel i högt tempo, men Ariel höll ställningarna och kom i några djupledslöpningar som kunde ha blivit farliga. Medan båda lagen försökte hugga framåt utspelade sig också en intensiv kamp på mitten. Många bör ha ont idag.

Farliga chanser
Även om det hela tiden kändes farligt när lagen anföll, så skapades inte de där superheta chanserna första halvtimmen. Därtill var försvarsspelet för resolut.  I den 30:e minuten kom emellertid Daniel Skaret i ett stressat friläge för Mönsterås, men Ariels målvakt, Roger Nilsson, rusade ut och räddade. Minuten därefter hade Ariel en farlig frispark som Mönsterås målvakt Mathias Stenfelt lyckades boxa bort. Innan halvleken var slut hann Mönsterås med en hörna som var ytterst nära att gå i mål. Men den första halvleken slutar mållös. Ariel stod upp bra, men Mönsterås skapade de två farligaste chanserna.
Skottkanonad
I andra halvlek var det Ariel som började bäst. Efter fem minuter lyckades man, efter fint förarbete av Ola Molin, ta sig in i Mönsterås straffområde och skapa en skottkanonad, men Mönsteråsspelare stod hela tiden i vägen.

Mönsterås tar ledningen
Ariel fortsatte trycka på och glömde kanske för ett ögonblick hur snabba Mönsterås är vid omställningar. Martin Lindqvist gjorde en snabb rusch på högerkanten och spelade in till mittbacken Martin Nilsson som överraskande hade lämnat sin position och säkert placerade 1-0 till gästerna.
Missade chanser
Mönsterås fick ny energi av målet och skapade nu flera heta chanser. Vid ett par tillfällen hade man i princip öppet mål, men om nu inte Ariels målvakt stod i vägen så missade man målet. Den sortens ineffektivitet har man inte råd med mot ett lag som Ariel.

Vacker kvittering
Ariel redde ut stormen och flyttade upp spelet igen. I den 73:e minuten uppstod en kaotisk situation i Mönsterås straffområde. Bortalaget lyckades dock få bort bollen och chansen såg ut att vara över. Men bollen hade gått ut till Simon Zetterling som drog på ett kanonskott som seglade rakt upp i målvaktens vänstra kryss. Man får tillstå att det var ett fint mål.
Avslutande offensiv
Sista kvarten fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka. Ariels största chans var när Jacob Carlsson kom loss på sin kant och spelade in bollen mot straffområdet där Ola Molin mötte men fick sneträff. Med två minuter kvar fick Mönsterås ånyo en öppen målchans, men bollen ville inte in den här gången heller. I matchens sista sekunder fick bortalaget en frispark precis utanför straffområdet, men bollen tog i Ariels mur.

Fler solklara chanser för Mönsterås
Ett oavgjort resultat får betraktas som ganska rättvist, även om gästerna skapade något fler solklara målchanser. Mönsterås spelade trevlig fotboll, men var för ineffektiva i sista momentet. Om poängen mot Stjärnan kändes som en seger, så kändes den här som en förlust. Ariel har haft en svacka men gjorde en stark kämpainsats.
Mönsterås är efter 16 matcher ännu obesegrade, men kvällens resultat var det fjärde raka krysset. Tre av dessa har emellertid varit bortamatcher mot lag som sällan tappar poäng hemma, men vill Mönsterås vara kvar i toppen av tabellen så måste man nog snart börja vinna igen. För mittenlaget Ariel såg den här matchen ut att vara ett lyft upp ur den svacka man har haft. I sina bästa stunder är man väl så bra som topplagen och jag tyckte man var en klass bättre än Stjärnan.

Bäst i Ariel var Simon Zetterling, Henrik Karlsson och Roger Nilsson.
Bäst i Mönsterås var Martin Lindqvist, Oskar Olsson och Martin Nilsson.

Ekskogsvallen var som vanligt välskött, men eftersom jag varit där en gång tidigare gjorde jag ingen ny djuplodande undersökning, utan länkar till inlägget från mitt besök 2010. En extra eloge till kioskpersonalen som klarade av att jobba med ett antal getingar på sig. Själv vågade jag mig inte fram till korven denna gång pga getingarna.