23 augusti 2012

GIF avslutar augustisviten mot Ariel - Försnack och tips inför omgång 16 i division 5 östra

Sju omgångar kvar
Det har blivit dags för den 16:e omgången, vilket betyder att det återstår sju omgångar. En snabbtitt på tabellen visar att det ser dramatiskt ut i toppen med Stjärnan och Mönsterås på samma poäng.
Sedan är det ett hopp på 8 poäng till Holsby, som dock har tagit in en hel del på toppduon efter sommaruppehållet. Man kan väl tycka att både Stjärnan och Mönsterås borde kunna hålla undan, men det räcker ju med att Holsby fortsätter vinna, samtidigt som topplagen förlorar ett par matcher eller får en svit av oavgjorda, så är Holsby med i toppstriden.

Norrhult har också börjat hösten bra och ligger fyra, 11 poäng efter täten. Kanske kan Norrhult vara med och slåss om tredjeplatsen.
Att komma trea kan löna sig. Igår fick jag bekräftat av Smålands FF att de två bästa treorna i smålandsdistriktet får kvala till fyran även i år. (se vidare längst ner efter tipset)

Kampen för att undvika nedflyttning ser ut att stå mellan Målilla, Alseda/Ädelfors, Rödsle och Braås. Där vågar jag mig inte på någon gissning, men noterar att Braås ser ut att ha sämst form just nu.

Till Kristdala
För Mönsterås blir det till att bege sig till Kristdala för ett möte mot Ariel. Ariel är alltid luriga på hemmaplan. Lyckas Mönsterås hålla ordning på Ola Molin så är mycket vunnet, även om man i vårens match mest imponerade som lagmaskin. De senaste matcherna har dock Ariel inte alls presterat som man ibland gjorde i våras. Det vanligtvis så starka försvarslaget har släppt in många mål på få matcher, och förlorade senast mot Rödsle som man annars brukar besegra.
Mönsterås har inlett hösten med 1 vinst och tre oavgjorda (om man räknar med matchen mot Braås). Sex poäng av 12 är godkänt om man betänker att två av matcherna var mot Norrhult och Stjärnan borta. Om Mönsterås kan spinna vidare på det spel man hade mot Stjärnan så bör det räcka långt. Men det gäller förstås också att ha samma inställning även om det inte är derby. Det skulle sitta fint med en seger så att inte Holsby får sikte på ryggen.

Tips omgång 16
Fredag

Långemåla-Alseda/Ädelfors 2-2
I våras blev det delad poäng. Långemåla verkar håglösa, och Alseda/Ädelfors bör vara motiverade.
Ariel-Mönsterås 1-3
Ariel verkar vara i en svacka, medan Mönsterås imponerade senast mot Stjärnan. Om Mönsterås kan ladda om vinner man.

Lördag
Hebe-Braås 4-1
Hebe har hittat fin höstform, medan Braås får passa sig för bottenlagen.

BB 2001-Norrhult 1-3
Svårtippat, men jag ser ju framför mig hur Norrhult spelade mot Mönsterås och tror därför på bortaseger.
Målilla-Stjärnan 2-2
Målilla har börjat få lite utdelning och det är inte alls omöjligt att man kan chocka Stjärnan och knipa en poäng.

Söndag
Rödsle-Holsby 2-2
Även här chansar jag på ett kryss, trots att Holsby borde vinna. Rödsle kan ha fått vittring på nytt kontrakt efter vinsten mot Ariel. Mitt tredje chanskryss denna omgång.

Kommande kval
Som jag nämnde tidigare så får även de två bästa treorna i smålandsdistriktet kvala till fyran. Så här är läget just nu:
Glömminge (SÖ) – 33 p (15 matcher). 2,2 poäng/match.

Norra Hammars IK (NV) – 26 p (13 matcher) 2 poäng/match.
Holsby (Östra) – 29 p (15 matcher). 1,93 poäng/match.

Torps AIS (Norra) – 26 p (14 matcher). 1,86 poäng/match.

IF Rejban (S) – 27 p (15 matcher). 1,8 poäng/match.
Skeppshult BK (V) – 27 p (15 matcher). 1,8 poäng/match.

Inga kommentarer: