26 augusti 2012

Toppstriden med 6 omgångar kvar


Klicka för större format.
 
Stjärnan: Har 38 poäng. Bör ta 9-13 p. Slutpoäng: 47-51 p. Har förstärkt med Anton Skedebäck. Bör vara på ungefär samma nivå som i våras. Har dock börjat tappa lite poäng, senast mot bottenlaget Målilla. Lite nerver som spökar? Har de på pappret svåraste lagen hemma, men jag är inte säker att man klarar av Långemåla och Holsby.
Mönsterås: Har 38 p. Bör ta 7-12 p. Slutpoäng: 45-50 p. Har förlorat några spelare och har lite skadeproblem. Handbollsspelarna Joel Fransson och Calle Olofsson verkar inte vara tillgängliga ofta. Sammy har flyttat. Johan Lagström är skadad. Nu ryktas det att även skyttekung Idris Sarzali Eliassi skulle vara skadad, vilket onekligen vore ett stort avbräck att lägga till de andra. Men, bara ett rykte än. Rent realistisk bör GIF ta mellan 7 och 12 poäng. Vilken slutplacering det blir beror på skadeläget och hur man klarar av hemmamatcherna. Tar man full pott hemma och ett par poäng borta så kan det gå bra. Laget har så mycket moral och kvalitet i sig att man ändå bör knipa en av de två främsta platserna.

Holsby: Har 29 p. Bör ta 12-18 p. Slutpoäng 41-47 p. Har börjat hösten bra, och skadeläget ska vara bättre nu jämfört med i våras. Hade chans att bli höstens lag, men förlorade idag mot Rödsle och har det tuffaste spelschemat med både Ariel, Norrhult, Stjärnan, Mönsterås och ovisst derby mot Alseda/Ädelfors.
Norrhult: Har 29 p. Bör ta 12-15 p. Slutpoäng: 41-44 p. Outsider som har börjat hösten strålande. Tror ändå inte man kommer ifatt topp-tregänget, även om man har ett mänskligt schema. Lyckas man vinna hemma mot Holsby kan man kanske ändå nå fram och bli en av de bästa treorna.

Långemåla: Har 26 p och en match mindre spelad. Bör ta 12-18 p. Slutpoäng: 38-44 p. Har kvar både Stjärnan, Mönsterås och Ariel, men kan ändå bli lite luriga om de får flyt igen och besegrar dessa lag. Når inte riktigt fram till kvalplats.

Det finns dock ett riktigt värstascenario som jag verkligen hoppas vi slipper se. Braås har uppenbarligen svårt att få ihop folk till vissa matcher. De två senaste bortamatcherna har fått skjutas upp. Gud förbjude, men om Braås skulle dra sig ur seriespelet, så förlorar Mönsterås 6 poäng, Stjärnan 3, Norrhult 3 och Holsby bara 1. Samtidigt förlorar förstås de tre sistnämnda lagen chansen att ta tre nya poäng. Man får verkligen hoppas att Braås tar sig samman och genomför de matcher som återstår.

Inga kommentarer: