23 augusti 2012

Kommunen tiger om sin egen miss i biblioteksfrågan

I dagens Barometern/OT konstaterar kommunledningen att entreprenören inte lagt fel betonggolv i nya biblioteket med flit. Eh...nej det vore väl underligt annars. Det tror jag alla förstår. Det finns väl ingen entreprenör som tänker - "Hmmm, nu ska vi jäklas lite och lägga fel betong så att det blir fuktskador". Kommunledningens andra prioritet verkar vara att, trots denna amatörmässiga miss, hålla entreprenören om ryggen. Medborgarperspektivet saknas helt.

Därför måste Mönsteråsbloggen ännu en gång påminna om den riktigt stora missen - hur kunde kommunen lova bort det gamla biblioteket till ny verksamhet innan man hade försäkrat sig om att det nya biblioteket skulle kunna invigas i tid? Kommunen har här gjort en sällsynt dålig miss i logistiken. Man får vid Gud hoppas att ingen har befälsuppgifter inom försvaret. Denna miss kostar nu invånarna 5 månader utan huvudbibliotek.

2 kommentarer:

Spader Ess sa...

Nu vet jag ju inte riktigt om man kommit igång med den nya verksamheten, men man också se det som att ensamma flyktingbarn har fått ett tryggt boende och tak över huvudet 5 månader tidigare.

Vilket i mina ögon väger rätt tungt, särskilt som det finns filialer där man kan hitta böcker.

Jonny sa...

Jag är en av dem som tycker att ensamkommande flyktingbarn kan vara i gamla biblioteket. Men allt har sin tid. Det ena skall inte behöva ske på det andras bekostnad. De som är tveksamma får då vatten på sin kvarn. Tycker de ensamkommande barnen hade kunnat få bo än bättre under väntetiden.