20 september 2012

Dags att räta upp GIF-skutan - Försnack och tips inför omgång 20 i division 5 östra


Extra snäll
Som alla säkert redan har märkt, så har jag blivit extra snäll nu när vi börjar närma oss jul. Jag driver inte med motståndarlagen, kommer inte med ursäkter (fast det egentligen är helt adekvata förklaringar) och ger motståndarna beröm. Jag älskar visserligen att ta diskussioner med höga odds för vinst, men allt har sin tid och så här mot slutet av säsongen när man fryser på läktaren kan man ju bjuda på lite värme och välvilja. Annars är min linje att det är helt ok, ja rent av eftersträvansvärt, att reta motståndarna före match, men att det inte alls är ok att håna motståndarna efter match då de förlorat.

"Det är nu det ska avgöras"
När nu seriespelen närmar sig sitt slut lite överallt så hör man ofta uttrycket ”det är nu det ska avgöras”. Nog kan jag förstå vad som menas och i en mening är det ju sant. Men faktum är förstås att det där insläppta målet i omgång 7 eller den där olustiga förlusten i omgång 13 är minst lika avgörande för slutsumman. Det gäller helt enkelt att alltid kämpa som om det vore den helt avgörande matchen under hela säsongen. Fokus varje match som om det vore världens hetaste derby.
Omgång 20
Omgång 20 innehåller flera oerhört viktiga matcher för många lag. Desperata lag indragna i bottenstriden mot topplag blir matcher som kan sluta hur som helst. Att SMHI dessutom förutspår ihållande regn på lördag gör det inte mindre osäkert.

Hebe väntar
Mönsterås åker till Silverdalen för att möta Hebe. Hebe förlorade senast klart mot Stjärnan, men är ganska starka hemma. Mönsterås gjorde också en dålig match senast, men är ännu obesegrade på bortaplan. Ska Mönsterås ha den minsta chans att vinna serien så är vinst i praktiken ett måste. Men det handlar inte minst om att säkra andraplatsen gentemot jagande Holsby tre poäng bakom. Det är bara att hoppas att Mönsterås kan samla ihop sig och verkligen ge allt nu. Hemma vann GIF över Hebe med 6-4. Självklart måste man också ha lite extra koll på Robin Sandelius som gör mål i nästan varje match. Hebe får mig av någon anledning på gott humör. Kom så småningom på varför. (eller den längre versionen)
Tips omgång 20

Holsby-Alseda/Ädelfors 3-1
Alseda/Ädelfors är pressade att vinna, men realistiskt sett så bör Holsby vinna ändå. De lär också vara motiverade nu när man har ryggläge på Mönsterås.
Braås-Norrhult 1-1
Norrhult är nog bättre, men Braås måste knipa poäng för att klara sig.

BB 2001-Målilla 2-2
Tror det blir svårt att skilja de här lagen åt.
Hebe-Mönsterås 1-3
Nu måste Mönsterås ta tag i det här och visa att man vill ta en av de två översta platserna.

Rödsle-Stjärnan 1-3
Rödsles desperata behov av poäng räcker ändå inte här nu när Stjärnan har fått guldläge.
Ariel-Långemåla 1-2
Ovisst mittenmöte, där Ariel egentligen borde vinna i kraft av hemmaplan, men jag har för mig att Långemåla brukar vinna över Ariel.

Inga kommentarer: