9 september 2012

Damerna vann viktig match och tränarna klara för 2013

Jag följer upp gårdagens referat med ett par andra nyheter från GIF.

Viktig vinst för damerna
Damerna spelade match samtidigt som herrarna igår, och det blev en mycket viktig seger hemma med 5-2 över Växjö FF. Synd att man ska behöva välja match, men förra året prioriterade jag vid ett par tillfällen damernas matcher vid krockar, så i år var det herrarnas tur.
Det här var en av de nyckelmatcher som Mönsterås skulle vinna för att ha en bra chans att klara nytt kontrakt i trean. Och man gjorde alltså sitt jobb utmärkt. Målen gjordes av: Louise Stenfelt, Magdalena Svensson, Ofelia Medhammar, Moa Svensson och Johanna Lewandowski. Segern innebär att Mönsterås går förbi Lessebo och nu ligger två poäng över det negativa kvalstrecket. Lessebo har dock en match mindre spelad och ska då möta Lindsdal B borta den 10 september. Där får Lindsdal gälla som favoriter.
I nästa omgång möter Mönsterås det andra bottenlaget Landsbro hemma. Seger där och det ser väldigt bra ut. Faktum är att Mönsterås bara har tre poäng upp till Alvesta som man möter i näst sista omgången.

Förnyat kontrakt med tränarna
En annan viktig nyhet är att herrarna har förlängt kontraktet med sina två tränare Patrik ”Pata” Lindeborg och Fredrik ”Tedden” Elvö för 2013. Och det är ju bara att gratulera! Tränarna är omtyckta av spelarna och har lyckats föra laget till en framgång som ingen hade räknat med. Det kan sägas redan nu oavsett vad den exakta slutplaceringen blir. Från uträknad avstigningskandidat till topplag. Det här betyder också att GIF slipper förra årets desperata höstjakt på ny tränare. Nu kan man i lugn och ro fokusera på truppen.
De bästa treorna just nu
Som alla säkert vet får inte bara tvåorna kvala till div 4, utan också de två bästa treorna. Jag tror i och för sig inte att det blir aktuellt för Mönsterås, men för de intresserade redovisar jag läget just nu.

Glömminge (SÖ) – 40 p (18 matcher). 2,22 poäng/match.

Ölmstad (NV) – 34 p (16 matcher) 2,125 poäng/match.

Holsby (Östra) – 35 p (18 matcher). 1,94 poäng/match.

IF Rejban (S) – 33 p (18 matcher). 1,83 poäng/match.

Torpa AIS (Norra) – 32 p (18 matcher). 1,78 poäng/match.

Skeppshult BK (V) – 31 p (18 matcher). 1,72 poäng/match.

Inga kommentarer: