28 september 2012

Lögner och förtal - kliv fram din ynkrygg!

Illasinnat rykte
Fick idag veta att en person i Mönsterås sprider ett illasinnat rykte om mig. Enligt ryktet så fick jag en gång sluta på biblioteket eftersom jag hade kommit i konflikt med Bibliotekstjänst eller något liknande. De kunde inte ha mig kvar av det skälet hade den lögnaktiga personen sagt.
Mycket ska man behöva höra i den här förbannade skithålan, men inte trodde jag att folk medvetet spred lögner. Vem personen är vet jag inte, men jag förstod att det var någon i en politisk nämnd och dessutom någon som jag hade förtroende för.

Sanningen
Man undrar ju vad det finns för motiv att fabulera fram lögner. För en lögn är det förstås. Sanningen är att jag ryckte in som timvikarie på biblioteket under några år mellan 2002 och omkring 2007 när ordinarie personal var ledig. Så småningom dök det upp vikarier som hade bibliotekarieutbildning och därmed gick de före mig, varför jag inte ringdes in mer. Konstigare än så var det inte, om än trist för mig givetvis. Jag hade under min tid på biblioteket aldrig någon konflikt vare sig med personalen eller låntagarna. Bibliotekstjänst hade jag aldrig några kontakter med överhuvudtaget.
För säkerhets skull kontaktade jag min fd chef, bibliotekschef Carina Eskelin, och hon bekräftar min minnesbild. Hon svarar mig:

Jag har inte hört dessa rykten, och vet inte var de kommer ifrån. Det är verkligen tråkigt att höra om dessa dumheter! Din minnesbild stämmer väl överens med min och givetvis kommer vi att dementera detta rykte, om vi får höra något.
Kliv fram
När nu min fd arbetsgivare bekräftar min version så kan man ju hoppas att ryktet dör ut, men så fungerar det inte i Mönsterås. Hoppas du som har hittat på och spridit ryktet läser det här och skäms. Och tro mig…jag kommer att ta reda på vem du är. Ska bli intressant att se om du då vågar se mig i ögonen och säga samma lögner till mig som du sagt till andra. Hoppas du vågar kliva fram, men det vågar du förstås inte. Skvallrets människor struntar alltid i sina offer. Men jag kommer att hitta dig och du bör inte ha några större forhoppningar om att det blir ett trevligt samtal. Däremot lovar jag att inte klå dig, även om du har gjort dig förtjänt av en gammeldags rak höger.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bedrövligt trist!! Hoppas denna ynkliga typ får sig en rak höger ! I alla fall en verbal sådan !?

Anonym sa...

När du få reda på vem människan är skriv då namnet på din blogg så vi läsare få reda på vem den SJUKA människan är !

Anonym sa...

Och personer som sprider förtal, skvaller och lögner vidare är lika låga och vidriga som den person som har startat förtalet./Ci@