27 september 2012

Rödsle besöker IP - Försnack och tips inför omgång 21 av division 5 östra - del 2


Rödsle besöker IP
Häromdagen redogjorde jag för de flesta av de scenarier som är tänkbara för de två sista omgångarna. När jag tittar på lördagens match vill jag ha alternativen memorerade och klara för mig så att jag kan njuta av matchen och slippa tankekaos. Och nu gäller det alltså att fokusera just på lördagens match när Mönsterås tar emot Rödsle hemma på IP.
I våras ledde Mönsterås med 2-1 när matchen gick in på övertid - detta trots en utespelare i målet hela andra halvlek. Men i matchens sista sekund gjorde Rödsle kvitteringsmålet. På lördag tror jag Mönsterås håller matchen ut och tar den där oerhört viktiga segern. Men som vanligt får det inte bli någon underskattning. Rödsle kämpar för sin existens i femman och är alltid bäst mot topplagen. Man besegrade Holsby och tog poäng av Stjärnan. Att man har bortastatistiken 1-1-8 betyder inte så mycket just nu. Men med rätt laddning och fokus ska Mönsterås vinna. Det måste till samma inställning som senast med energi och uppoffrande spel.

Jag tror inte GIF har några avstängningar, men om jag räknat rätt så har Ako och Martin J två gula kort vardera, så om de vill spela mot Holsby får de hålla sig i skinnet. Hur det står till med sjukdomar och skador vet jag inte, men Idris klev av efter första halvlek mot Hebe. Hoppas han är tillbaka. Hösten brukar också innebära förkylningar, men vi får hysa hopp om det bästa. Om jag räknat rätt så har Rödsle en avstängning på Alexander Bogren.

Kom och stötta Mönsterås mot Rödsle nu på lördag klockan 15.00 på IP. SMHI lovar halvklart på lördag eftermiddag, så vi kanske slipper det värsta rusket.
Tips omgång 21

Alseda/Ädelfors-Braås 2-1
Om A/Ä vinner här så kan man med lite tur ta sig förbi nedflyttningsplatsen. Braås kan å andra sidan säkra nytt kontrakt om resultaten går deras väg i övrigt. Chansar på hemmaseger.

Stjärnan-Holsby 1-1
Mitt önskeresultat, men också relativt realistiskt. Holsby är seriens formstarkaste lag just nu, men att slå Stjärnan hemma i en så här viktig match är inte lätt.
Mönsterås-Rödsle 3-1
Tror Mönsterås tar chansen.

Målilla-Hebe 2-4
Målilla har mer att spela för, men Hebe imponerade på mig senast mot Mönsterås. De spelade som om det gällde livet.
Långemåla-BB2001 3-1
Långemåla brukar väl vinna mot BB2001. Måste räknas som kommunderby.

Ariel-Norrhult 1-1
Oavgjort känns ganska logiskt, även om Norrhult rent teoretiskt har chans på tredjeplatsen om Holsby förlorar sina återstående matcher.

Inga kommentarer: