9 oktober 2012

Ny Dätektivbyro i Mönsterås

Det har bildats en ny detektivbyrå i Mönsterås.

 "Lea" och "Erik" har startat en detektivbyrå i Mönsterås, eller Dätektivbyro som de själva väljer att kalla den nystartade verksamheten. Mönsteråsbloggen fick som enda media en exklusiv intervju med barnen som ligger bakom. Barnen heter egentligen något annat.

- Vad ska detektivbyrån jobba med?

- Vi ska lösa fall. Vi hoppas att människor vill ha hjälp, svarar Lea och Erik.

- Finns det några skurkar i Mönsterås då?

- Ja. Tjuvar gör inbrott och Lukas blev av med sin fotboll.

- Har ni löst några fall redan?

- Ja, öldrickarfallet. En gubbe såg väldigt full ut. Men vi löste det fallet. Han bor här borta i ett rött hus.

- Har ni något kontor?

- Ja, vi tog över Leas pappas bokrum.

- Eh...jaha. Ja, då så. Lycka till!

Barnen tackar och går ut i den kyliga höstkvällen för att ta itu med kvarterets brottslighet; öldrickarfallet 2, om jag minns rätt.

Lea och Erik vill inte visa sina ansikten för att kunna jobba effektivt som detektiver.Kontoret har inrättats i Leas pappas bokrum. Det kan passa bra eftersom hela rummet är fullt med detektivböcker för ungdomar.

1 kommentar:

D S Ernst sa...

Hej!
Intressant och roande!
Just för stunden har jag inget uppdrag, men det finns alltid något att ta reda på och / eller bevaka. För ett par år sedan var det problem ; någon variant av mänskligheten hade "hyss" för sig uder kuriösa former, och ställde till det för grannar och andra! Det lossades muttrar på bilhjul och cykelhjul, och andra elakheter verkställdes! Tyvärr var boven en hal sådan, och jag har ingen kunskap om han någonsin kunde bindas till brotten. Dessutom fanns det värre bovar som lokalbefolkningen hade ont av, och genom naturlig avgång har lokalbovarnas antal i Mönsterås med omnejd decimerats för någon tid sedan. Av kapacitets- och kompetensskäl blir inte mera avslöjats nu.

Hälsning!
D S Ernst