8 november 2012

Mönsteråsdeckaren - några klargöranden

Några klargöranden
Jag brukar kalla min kommande bok för ”Mönsteråsdeckaren”. Och det är inte fel. Men kommer boken att vara verklighetsförankrad i egentlig mening? Låt mig få göra några klargöranden.
Fantasi och verklighet
Boken är en roman där jag flitigt begagnar mig av författarens frihet att blanda fantasi och verklighet. Målsättningen har varit att skriva en spännande intrig som knyter an till såväl tidlösa frågor som de livsbetingelser som kan prägla en svensk mindre ort i modern tid.
Berättelsen har hämtat inspiration från verkliga historiska händelser, inte i detaljer utan mer allmänt på visst avstånd ifrån faktiska tilldragelser. Det mesta i boken härrör från författarens fantasi, även om vissa av författaren gjorda erfarenheter här behandlas i romanform.
De i boken förekommande gestalterna har många gånger hämtats från verkligheten, låt vara att de framträder i något reviderade upplagor med andra namn. Man vill ju inte hänga ut folk eller dra på sig stämningar.
Bokens miljöer är i stort sett autentiska, men delvis förvrängda av författarens fantasi.
Mönsterås byter namn
Men Mönsterås kommer att kallas för något annat i boken. Jag har inte bestämt vad det blir än, utan jobbar med några alternativ. Jag har startat en omröstning där var och en har chansen att rösta på sin favorit. Du återfinner den i bloggens högerspalt. Rösta gärna. Jag lovar att väga in resultatet när jag snart bestämmer mig. Om du har något annat förslag än de jag anger, så skriv gärna en kommentar istället.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Gröna Köpingen" blir utmärkt bra!