28 februari 2013

Bio-Conny slutar efter 50 år

Conny Karlsson är ett välkänt ansikte för många Mönsteråsare. Han har nämligen tjänstgjort på den IOGT-NTO-ägda Mönsteråsbion i 50 år, varav 44 som föreståndare.
När han nu ställde sig till förfogande för ännu ett år, så valde dock valberedningen att föreslå föreningens ordförande Thomas Hall istället. På årsmötet den 24/2 som endast lockade omkring 15 medlemmar, varav de flesta tillhörde styrelsen eller valberedningen, så valdes Thomas Hall.
Mönsteråsbloggen gör noteringen att både valberedningens ordförande, Robert Rapakko, och föreningens ordförande, Thomas Hall, är socialdemokratiska politiker i Mönsterås. Jag hoppas verkligen att Conny Karlsson och hans fru har avtackats på ett hedersamt sätt och fått erkännande för lång och trogen tjänst. Enligt min mening hade det varit hyfs och hänsyn till god ton att låta Conny få fortsätta när han ställde upp för ett år till, men det är ju möjligt att det låg andra sakfrågor i botten också. Nedan citerar jag Connys avskedsbrev till Mönsterås bio- och filmintresserade.

I förra veckans veckoblad förklarade jag hur det låg till med ryktet om att jag skulle sluta på biografen. Att jag meddelat valberedningens ordf. Robert Rapakko att vad det gäller uppdraget som biografföreståndare, som är ettårigt, står jag till förfogande för en fortsättning. Hur det skulle bli med detta skulle avgöras på årsmötet den 24/2.

I söndags gick årsmötet av stapeln, inför ett 15 – tal medlemmar, där de flesta ingick i styrelsen & valberedningen antingen som ledamöter eller suppleanter.

Beslutet blev att jag inte fick förnyat förtroende utan att till ny biografföreståndare utsågs Thomas Hall, föreningens ordförande, på förslag av valberedningen.

Min sista föreställning som ansvarig föreståndare genomförde jag i söndags kväll, detta efter en 50 årig tjänstgöring på biografen varav sedan 1969 som föreståndare. Under dessa åren har jag också under några perioder varit såväl ordförande som sekreterare i föreningen. Jag har också arbetat både regionalt och nationellt med främst fastighets- och biograffrågor.

Några viktiga projekt som jag har varit projektledare & ekonomiskt ansvarig för, utöver mitt ordinarie uppdrag som kassör i föreningen:
1983 gjordes en stor ombyggnation av IOGT – NTO-gården inkl. biografen till en kostnad av ca 3 miljoner

1993 byggdes ett nytt Sommarhem på Oknö för ca: 750.000:--
2012 digitaliserades biografen för 921.000:--

När nu jag och min hustru Britt-Mi lämnar Mönsterås Biografen efter 50 respektive 40 år så vill vi framföra ett stort och varmt tack till vår underbara och trogna publik, varav flera av Er blivit våra personliga vänner, till våra anställda medarbetare, nuvarande och tidigare samt till all servicepersonal som vi genom åren kommit i kontakt med.

Ha det nu så bra & var rädd om dig så syns vi, dock inte på Mönsterås Biografen

Conny (Bio – Conny) &; Britt – Mi Karlsson

5 kommentarer:

Anonym sa...

handlade inte valet om två idéer om framtiden för bion?

Som jag förstod det av en medlem från mötet var det två linjer. Där Conny ville fortsätta som det var idag och Thomas ville utveckla vidare med stolar och ungdomsverksamhet.

I så fall har nog föreningen gjort rätt, även om Conny gjort mycket gott under 50 år.

Jonny sa...

Vet ej eftersom det inte framgick av Connys brev. Där vinklades det som att det handlade om personligt förtroende. Någon gång ska man förstås kliva av, men jag hoppas han har blivit behandlad väl in i det sista.

Jan Walter sa...

hur blev det med bytet av fåtöljerna?
Går inte gärna på bio här då det är så obekvämt, dessutom gillar jag inte 3D-effekten, mörk bild, halvdan effekt och glasögonen sitter inte bra på min skidbacksnäsa och banden som ska hålla upp är för små så de sitter för tajt :D

Jonny sa...

Eftersom man nyligen investerade i digital teknik, så kanske man vill skynda framåt i olika takt. Visst är det något obekvämare i Mönsterås jämfört med Kalmar. Å andra sidan betalar man några tior mindre och slipper åka bil. Tycker ändå det är klart prisvärt i Mönsterås, även om upplevelsen kanske är något större i Kalmar. Men i Mönsterås måste jag pga min längd alltid sitta uppe i ena hörnet.

Anonym sa...

Är inte Thomas Hall dessutom nära släkt med Robert Rapakko. Vore intressant att veta vilka som sitter i den styrelsen. Kanske kan man finna fler vänner och släktingar till dessa herrar?