25 april 2013

Kollektivt tålamod och soloprestation gav GIF segern

 

Mönsterås hade mycket boll mot Madesjö och kunde till slut vinna med 1-0.
Seger till slut
Efter en gedigen men nervös kämpainsats kunde GIF till slut vinna sin andra match i div 4, men segern satt långt inne. Många trodde nog att de skulle få se många mål på Åkrahälls IP när Madesjö tog emot Mönsterås. Madesjö har ju haft defensiva problem sista tiden och släppte in 8 mål i premiären, medan Mönsterås då lyckades göra 5 mål. Men det blev en målsnål tillställning som Mönsterås till slut kunde vinna genom en soloprestation.
Spelövertag
Matchen började med ett stort spelövertag för Mönsterås, utan att man för den skull lyckades skapa några riktigt heta målchanser. Vis av erfarenheten från premiären så backade Madesjö hem med hela laget och satsade på omställningar. Och det var så det såg ut i stort sett hela matchen. Mönsterås rullade boll, men oftast tog det stopp vid straffområdet där Madesjö gjorde det väldigt trångt. Madesjö var inte ofarliga och kunde ibland sticka upp och skapa chanser. Särskilt den pigge yttermittfältaren Alexander Olsson förorsakade vissa problem för Mönsterås. Bästa chansen var när en spelare plötsligt fick bollen helt fri i straffområdet, men sköt högt över. Mot slutet av halvleken fick Madesjö ytterligare en chans, men Mönsterås målvakt Mathias Stenfelt lyckades tippa bollen till hörna.

Som helhet blev första halvlek en trist tillställning utan dynamik.
Mönsterås tar över
I andra halvlek kom Mönsterås ut med betydligt bättre rörlighet och skapade genast ett par bra möjligheter. Mönsterås ständigt löpande forward Martin Lindqvist kom nästan fri men sköt strax utanför.  Ako Eliassi slog en repris på frisparken han satte mot Timmernabben, men den här gången hann Madesjös målvakt tippa bollen till hörna innan den letade sig in i krysset.

Avgörande soloprestation
Men Madesjö fortsatte försvara sig bra och ingen verkade kunna bryta mönstret. Med kvarten kvar fick Mönsteråsbacken Martin Johansson bollen en bit från straffområdet och satte överraskande full fart framåt. På ren urkraft trixade han sig förbi hela Madesjöförsvaret och avslutade med ett hårt skott i mål, samtidigt som han fick en smäll och voltade. En soloprestation som skulle bli matchavgörande.
På slutet fick Madesjö en jättechans att kvittera. Efter strul i Mönsterås straffområde kom bollen loss men Madesjö hade inte skärpan ikväll, för trots nästan öppet mål gick bollen utanför.

Madesjö genomförde trots förlusten en bra taktiskt match som så när hade gett en poäng.

Succéstart
Mönsterås tog över matchen i andra halvlek och kunde genom tålmodigt spel och en soloprestation inkassera sin andra raka vinst.
Mönsterås har därmed fått en succéstart på spelet i fyran. Och även om Mönsterås var en bit ifrån sin högsta nivå, så visade man tålamod och bra lagmoral. Man fortsatte spela på trots att det ofta stod 10 motspelare i vägen. Alla spelarna verkar veta sin uppgift och kämpar för lagets bästa.

Bäst i Madesjö: Alexander Olsson.
Bäst i Mönsterås: Martin Johansson.

För egen del förlöpte allt utan komplikationer, bortsett från att jag körde vilse i Läckeby på hemresan och hamnade vid ett djursjukhus. Tur att mobilen hade GPS.
Andra matcher torsdag
Smedby – Blomstermåla 0-1
Trekanten – Nickebo 1-0
Den här charmiga skylten hittade jag på landsbygden mellan Läckeby och Kristvallabrunn.


Matchen spelades inte på Madesjövallen, utan på konstgräset vid Åkrahäll. Därför blir det ingen genomgång av motståndarnas idrottsplats.
 
 


Inga kommentarer: