27 april 2013

Succéstart för nykomlingarna - summering av omgång 2 i div 4 NÖ

Det har nu spelats två omgångar av div 4 nordöstra och man kan inte klaga på dramatiken.

Succéstart för nykomlingarna
För det första noteras att de två nykomlingarna Mönsterås och Överum har vunnit sina två inledande matcher. Mönsterås vann senast mot Madesjö med 1-0 och Överum besegrade idag Timmernabben med 3-2. Det utfallet tror jag inte många hade räknat med. Givetvis kan man inte tala om seriefinal redan nu, men när Mönsterås och Överum möts på torsdag är det alltså två obesegrade lag som gör upp. Mönsterås har spelat stabilt och vunnit sina matcher rättvist. Vad gäller Överum så fanns det olika meningar om matchen mot Trekanten. Några menade att Trekanten hade det mesta av spelet och borde ha vunnit. I dagens match mot Timmernabben så skriver Lokalbollen att Timmernabben var det bättre laget rent spelmässigt, men att Överum ändå lyckades vinna. Det må vara hur det vill med den saken. Ibland är fotbollsklyschor sanna – som den att det är målen som räknas.
Inför den här omgången så skrev jag att Timmernabben vinner om man lyckas ha koll på Överums Jimmy Gullquist. När jag nu läser målprotokollet så ser jag att Gullquist gjorde två av målen för Överum. Har man inte koll på motståndarnas spetsspelare, så kan man mycket väl förlora även om man är ett bättre lag. Återstår att se om Mönsterås har lärt läxan på torsdag.

Tippade topplag sviktar
Jag noterar också att Trekanten har tappat fem spelare efter någon slags konflikt med föreningens ledning. Återstår att se hur det påverkar lagets chanser framöver. Jag tippade ju Trekanten som seriesegrare, men skrev också att lag som byggs snabbt likaväl kan kapsejsa. Vi får väl se. I den här omgången vann man i alla fall den oerhört viktiga matchen mot Nickebo med 1-0. Topptippade Nickebo står därmed på 0 poäng efter två omgångar. Visst- det återstår 20 omgångar, men man ska inte se ner på de inledande omgångarna. Varje poäng kan visa sig vara livsviktig och så bygger man ju självförtroende med segrar.

Andra matcher
IFK Oskarshamn har fått en bra start med två segrar. Den här omgången besegrades Hultsfred med 5-1.
Fågelfors lyckades till slut spela 3-3 borta mot VSGF/JAIK efter att ha hämtat upp ett 0-3 underläge. Det tyder på bra lagmoral. Samtidigt tycker jag det var starkt av VSGF/JAIK att ta poäng av topptippade Fågelfors.

Avslutningsvis noteras att även Blomstermåla står på 6 poäng efter två omgångar. Denna gång besegrades Smedby med 1-0 i en vad jag förstår ganska jämn match.

Efter två omgångar har således Blomstermåla, Oskarshamn, Mönsterås och Överum två segrar vardera och står på 6 poäng. Nickebo, Smedby, Hultsfred, Madesjö och Timmernabben har 0 poäng. (Hultsfred har bara spelat en match).
Målsnitt och skytteligan
Målsnittet i andra omgången blev 3,3 mål per match. Första omgången bjöd på hela 5,8 mål i snitt när fem av sex matcher var spelade. Skytteligan toppas av Överums Jimmy Gullquist på 4 mål.
Tipstävlingen
Därmed kan vi också summera andra omgången av Mönsteråsbloggens tipstävling. Och det blev inte alls som alla trodde – ännu en seger för Mönsteråsbloggarn. Nej suverän vinnare blev Magnus J, Mönsterås, som prickade in hela 5 rätt. Tvåa kom Dakiller med 4 rätt, medan Mönsteråsbloggarn, Andy och Soccer4 fick nöja sig med 3 rätt.
I första gången deltog bara Mönsteråsbloggarn och Soccer4. Även om det återstår en match där, så har Mönsteråsbloggarn ointagliga 4 rätt mot Soccer4:s 1 rätt. Jag kompletterar med den sista matchen när den spelats. Nedan ser vi den aktuella ställningen efter två omgångar (med reservation för den ännu ej spelade matchen mellan Hultsfred och VSGF/JAIK). (Klicka på tabellen för större format).

 

Inga kommentarer: