21 april 2013

Summering av helgens matcher i div 4 Nordöstra


Det är dags att summera helgens matcher i div 4 nordöstra. Matchen mellan Hultsfred och VSGF/JAIK spelas den 13 maj.
För det första noteras att båda nykomlingarna vann. Överum, som många har tippat sist, vann hemma över topptippade Trekanten med 3-2. Alltid roligt när vi sk experter får en knäpp på näsan. Hur matchen såg ut finns det två helt olika versioner av. (Läs referat på Lokalbollen respektive Överums blogg.) Den andra nykomlingen Mönsterås, som har haft svårt att göra mål under försäsongen, satte nu 5 mål i det heta derbyt mot Timmernabben och fick en drömstart i fyran. (Läs Mönsteråsbloggens ref för en mer personlig vinkling, mitt ref på Lokalbollen för en mer neutral berättelse, eller Nabbens ref).

Det tredje kommunlaget Blomstermåla fick också maximal utdelning och besegrade Madesjö med 8-1. De som såg matchen säger dock att Madesjö inte alls var underlägsna, men att man inte satte sina chanser. Att Madesjö har defensiva problem visade dock redan försäsongen. (Läs Blomstermålas ref)
I fredags gjorde de två förmodade topplagen IFK Oskarshamn och Nickebo upp, och det blev Oskarshamn som lyckades vinna hemma med 3-2. Många har ju tippat Nickebo som seriesegrare, medan jag har sagt att man nog har för svag defensiv för det. Första matchen tycker jag styrker min tes. Återstår att se om det blir så över en hel säsong. (Läs ref på Nickebos sida)

Avslutningsvis Fågelfors som besegrade Smedby med 3-1 efter att ha vänt ett 0-1 underläge. (Läs ref på Lokalbollen eller på Fågelfors hemsida).
Topp 2 efter helgens 5 matcher.
 
Skytteligan toppas av Robert Bratt, Blomstermåla med 3 mål. Därefter följer några spelare som satte två mål: Ako Eliassi (Mönsterås), Jakob Hermansson (Trekanten), Jimmy Gullquist (Överum), Kim Borgebäck (Blomstermåla).

Publikligan toppas av Mönsterås där 150 betalade inträde. I jämförelse med vad forna tiders derby drog, så är det inte många, men i dagens samhälle och mot bakgrund av att matchen spelades vid konstgräsplanen som saknar läktare, så är det ok. I övrigt lockade Fågelfors 100, IFK Oskarshamn 50 och Överum 48.
Vad gäller Mönsteråsbloggens tipstävling så fanns det uppenbarligen ingen som ville eller vågade utmana mig. Jo, en som lämnade in sin rad för sent. Så därför finns det inte så mycket att redovisa när det dessutom återstår en match av omgången. Men hittills har jag 4 rätt på 5 matcher. Den som lämnade in för sent har tyvärr bara 1 rätt och får således svårt att slå Mönsteråsbloggarn i första omgången. Vi får väl se om fler vågar utmana i nästa omgång.

Inga kommentarer: