5 maj 2013

Sossarna ska befria oss igen

Socialdemokraterna vill ”befria” alla som är i Fas 3. Jaha. Socialdemokraterna använder som vanligt ett språk som omyndigförklarar människor. Människor är pjäser som landsfader Löfvén ska befria, upplysa, föda och göda. Som tack förväntas vi ge honom och partiet våra röster.

Vad ska då hända med alla som befriats? Jo, de ska få enkla jobb inom välfärdssektorn. Det kan ju vid en första oreflekterad tanke framstå som vettigt. Men så fort man tänker lite djupare så framstår det bara som ett billigt sätt att hålla den krisande offentliga sektorn vid liv med slavjobbare som om de tackar nej förlorar sin ersättning.
Högutbildade arbetslösa akademiker, arbetslösa invandrare som är ingenjörer och läkare ska ut på äldreboenden och andra kommunala inrättningar. Skulle de råka protestera så kommer de få höra att de är bortskämda. Det är inte bara Alliansen som är duktiga på att ge människor dåligt samvete. I Sossesverige får man inte skylta med hög utbildning. Inte tro att man är nåt. Där räknas bara kroppsarbete och jobb i offentlig sektor om man vill vara folkhemmets hjälte.

Om man varken har talang eller utbildning för att ta hand om ex gamla, så ska man ändå göra det i sossesverige. S tar människor med helt andra utbildningar och begåvningar och tvångsplacerar dem på kommunala arbetsplatser. Påminner lite om Röda Khmererna i Kambodja som skulle göra alla till jordbruksarbetare. Det är inte bara ett förakt gentemot arbetslösa, utan även gentemot dem som med yrkesstolthet jobbar inom vård och omsorg.
Samhället borde förstås uppvisa större kreativitet gentemot arbetslösa och inte låsa sig vid den sk välfärdssektorn. Jag är inne på medborgarlön och ett brett spektra av arbetsuppgifter.

Givetvis kan det inte bli mycket värre än fas 3, men inte heller bättre. Men Alliansen har med sin nonchalanta översittarpolitik gentemot arbetslösa och sjuka bäddat för sossarnas återkomst 2014. I Sverige lever man inte längre. Man försöker överleva. Glöm inte att det var Göran Persson och Mona Sahlin som gav Reinfeldt och Borg fart i utförsbacken.
Hur jag ska rösta? Blankt.

Inga kommentarer: