5 juni 2013

Mönsteråsdamerna möter toppat Vimmerby

Mönsteråsdamerna möter ikväll Vimmerby (B) i en viktig match i div 3 NÖ. Vid seger blir det seriefinal mot Hjorted/Totebo på söndag.

Vimmerby vet man aldrig riktigt var man har. Det beror lite på hur många spelare man har med från A-laget som obesegrat toppar div 2. I tidigare matcher denna säsong har B-laget haft med ett par spelare från A-laget, men i kvällens match toppar man med 5 spelare som har spelat nästan varenda match med A-laget, varav minst en återkommande målgörare. GIF får räkna med kvalificerat motstånd.

GIF ser alltså ut att få betala ett högt pris för att söndagens match flyttades till idag. Hade matchen spelats som planerats så hade Vimmerby knappast kunnat toppa sitt lag, eftersom A-laget spelade match dagen innan. Men nu spelar inte A-laget förrän den 8 juni, så den här matchen ligger perfekt för deras del. Det är just sån´t här som gör det så trist med B-lag i seriesystemet. Men damerna får bita ihop och försöka knipa tre poäng i alla fall. Det kan säkert gå vägen med de kvaliteter som finns i laget just nu.

Inga kommentarer: