29 juli 2013

Skidbacke med lift vid Kevershäll

Vid 1980-talets början planerades för en stor skidbacke med lift vid Kevershäll. Det var Friluftsfrämjandets mönsteråsavdelning och Mönsteråskorpen som jobbade med planerna. Kommunen ställde sig positiv och markfrågan hade också löst sig. Men av för mig okänd anledning blev det inget av det hela.



I en artikel i OT 1981 får vi veta mer om planerna vid Kevershäll. Efter 1960-talets kommunala skandaler blev 1970-talet ett lugnt årtionde. Men på 1980-talet började det smidas planer lite överallt igen. Det här var förvisso ideella krafter, men även kommunen hade planer. Mönsterås skulle utvidgas antingen åt öster mot Kråkerum, eller mot väster vid Kokullarna. Kritik framkom mot båda förslagen som tack och lov lades på is. (Tyvärr har även dåliga idéer en tendens att dammas av efter några årtionden, så jag blir inte förvånad om man plötsligt börjar dryfta frågan om bebyggelse vid Kokullarna.) Istället blev det en hel del andra förändringar som jag ämnar återkomma till.
En helt annan sak. Är det någon som vet var Lågprishörnan på Storgatan låg. Den föregick Skepparns livs i hamnområdet och bör ha funnits vid 1980-talets början.

Inga kommentarer: