5 augusti 2013

Försnack och tips inför omgång 13 av div 4 NÖ

Sommaruppehållet
Några lag har bara spelat 10 matcher, andra 11 och de flesta 12. Men nu är det ändå dags för den 13:e omgången. Vad som har hänt under sommaren vet jag inte. En snabbtitt på lagens hemsidor ger inte mycket besked. Några har varit på läger, andra har tränat utan uppehåll, några har tagit den sedvanliga ledigheten med frihet under ansvar. Det kan nog vara sunt att ta en liten paus från fotbollen, vila kroppen och bli sugen på spel igen.

Men jag vågar inte spekulera i vilken metod som är bäst. Det är inte säkert att samma metod passar alla lag. Men en sak är säkert - kondition är en färskvara. Och kondition lär behövas nu när ett tätt spelschema under pressande sommarsol väntar. Mönsterås spelar exempelvis tre matcher mellan den 23 och 29 augusti. I övrigt är det väl det gamla vanliga som gäller i höst - en hyfsat bred trupp och bevarad motivation in i kaklet. Och så får vi se om några lag i botten väcker liv i några rutinerade rävar för att hänga kvar.
Lagen på nedre halvan slåss inom 5 poängs marginal, så det kan bli ytterst dramatiskt in i det sista. I toppen så tror jag IFK Oskarshamn blir svåra att rubba, men de har trots allt förlorat ett par matcher. Blomstermåla känns just nu lite för ojämna för att kunna utmana på allvar. Kan också tänka mig att något av de tre jagande lagen efter topptrion kan komma ifatt och vara med och kämpa om kvalplatsen. Men om det blir Madesjö, Trekanten eller Fågelfors är svårt att sia om.
Mönsterås chanser att vara med och slåss om de två översta placeringarna…ja inget är omöjligt. Här gäller maximalt fokus och inställning i varje match. Man har inte så mycket att förlora. Man behöver inte vara särskilt rädd för att åka ur serien och kan därmed utan nervpress ta sig an motståndarna. Skulle faktiskt inte förvåna mig om det blir en andraplats, vilket vore högst sensationellt.

Mönsterås tar nu emot Madesjö hemma. Ett Madesjö som efter storförlusten mot Blomstermåla i premiären har skött sig ganska bra. Man brukar, vad jag har hört, backa hem med nästan hela laget, för att sedan ställa till det för motståndarna i snabba omställningar. Det var med nöd och näppe och en oväntad soloprestation som GIF lyckades få hål på Madesjö i våras. Helt klart är att det är svårspelat motstånd GIF möter. Ska bli intressant att se hur Mönsterås spelar mot ett lag som inte går upp så mycket, hur GIF agerar om de inte får de där ytorna att springa ifrån motståndarna som man brukar få. Seger tror jag på, om än inte med så många mål. En viktig match är det. Vid seger håller man de jagande övre mittenlagen bakom sig och stärker sin position i toppskiktet. Ako är visst avstängd efter en incident i en B-lagsmatch. Däremot ska Erik Olsson vara tillbaka efter sin skada. I övrigt lär det inte vara några större förändringar.
Tips omgång 13
Välkommen med ditt tips!

Torsdag
Blomstermåla-Smedby 3-1
Blomstermåla imponerade inte de sista tre matcherna före uppehållet, men lyckades ändå vinna två med viss nöd. Smedby har agerat högst ojämnt. Blomstermåla vinner 9 gånger av 10, så jag tror på hemmaseger.

Mönsterås-Madesjö 2-0
Madesjö avslutade vårsäsongen genom att besegra både Timmernabben och Blomstermåla och man verkar ha hittat ett spel som ofta fungerar. Mot hemmastarka Mönsterås blir det dock svårare. Mönsterås kan variera anfallsspelet om man bara vill, och defensivt har det sett stabilt ut. Hemmaseger.
Fredag

Nickebo-Trekanten 2-1
Nickebo avslutade vårsäsongen förtroendeingivande med seger mot serieledarna IFK Oskarshamn, medan Trekanten efter en ojämn vårsäsong besegrade bottenlaget Överum. Det här är svårtippat. Chansar på att Nickebo med bättre självförtroende och kanske några spelare tillbaka kan vinna.
Hultsfred-Oskarshamn 0-3
Om inte Hultsfred har förstärkt under sommaren så lär man få det svårt mot Oskarshamn.

Fågelfors-VSGF/JAIK 2-1
Två ojämna lag där Fågelfors kanske har något bättre högstanivå och kom igång med målskyttet på slutet. Hemmaplan får därför avgöra det här.
Lördag

Överum-Timmernabben 1-2
Oerhört viktig match i bottenskiktet där sex lag kämpar. Förlust här och det ser bekymmersamt ut. Överum vet man aldrig var man har, men har sviten 2-1-1 hemma där man är starkast. Nabben är dessutom ett dåligt bortalag. Logiken säger därför att Överum bör vinna. Men magkänslan säger ändå Timmernabben. Vet inte hur jag ska tippa. Chanstvåa.

Jag vill också redovisa läget i tipstävlingen efter den 11:e omgången som vanns av Dakiller med 4 rätt.
Tipset efter omgång 11

 
 
6 augusti spelas en gammal framskjuten match från omgång 8. Då får vi se vem som vinner den tipsomgången. Många stod på 3 rätt där efter 5 spelade matcher. I den 12:e omgången är 5 matcher av 6 spelade. Den uppskjutna matchen mellan Timmernabben och Mönsterås spelas den 26 aug och först då kan vi summera tipset för omgång 12.
 
Uppdatering 6/8
Den uppskjutna matchen mellan Timmernabben och VSGF/JAIK i omgång 8 har spelats och det blev Nabben som lyckades vinna med 1-0. Poängen för de 5 spelade matcherna har redan redovisats i tabellen, så nu handlade om att försöka ta poäng i sista matchen och försöka vinna tipsomgången. Och det blev en jämn omgång där Mönsteråsbloggarn till slut tog hem omgången: Mönsteråsbloggarn hade 4 rätt, Dakiller hade 3 rätt och 1 resultaträtt, Christer J hade 3 rätt och 1 resultaträtt, Magnus J hade 3 rätt, R hade 3 rätt , Wesslund hade 2 rätt,
Tipset efter 11 omgångar (med hela omg 8 medräknad) Klicka för större format.
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan !

Nickebo - Trekanten 0-2
Hultsfred - O-hamn 1-3
Fågelfors - VSGF/JAIK 3-0
Överum - Timmernabben 2-0

Hälsn. Christer (MGOIF)