13 augusti 2013

Försnack och tips inför omgång 14 av div 4 NÖ

Det har blivit dags för den 14:e omgången som spelas 15-16 augusti och jag hinner bara med ett kort inlägg. Känslan efter sommaruppehållet är lite smått nervös. Om lagen som underpresterade under våren plötsligt börjar leverera, så kan det bli lite för grötigt i mitten. Men jag tror att nedflyttningsstriden står mellan de 4 lag som just nu ligger i botten. Både Nickebo och Timmernabben har vaknat till liv och lagen däröver är för stabila sett över hela höstsäsongen. I toppen ser det just nu ut att stå mellan Oskarshamn och Blomstermåla. Om något lag ska kunna utmana där så har man inte råd att tappa särskilt många poäng. Sett ur detta perspektiv är de närmaste matcherna i augusti oerhört viktiga. Och det här blir nog en omgång där vi får se vartåt det lutar. Ska bottenlagen ta in på mittenlagen och ska mittenlagen ska ta in på topplagen?

Mönsterås får bege sig till Överum och det är ingen enkel uppgift. Överum är så ojämna att man aldrig vet hur de presterar från match till match. För Mönsterås kan det dock nästan bara bli bättre än det spel som visades mot Madesjö. Viktigt att Mönsterås tar en trepoängare här för att inte hamna i negativ trend och släppa upp mittenlagen i ryggen. Överum har bara tagit 1 poäng på de fem senaste matcherna, och det här känns som en match som GIF bör vinna. Det är dags för en seger för att inte fastna i en negativ trend. Jag blir ibland smått chockad över vilken stor roll psykologi verkar ha i fotbollens värld. Förvånansvärt många lag, och jag åsyftar nu inte GIF, verkar förlora självförtroendet direkt när det går lite dåligt och så blir det allt glesare på träningar, vilket i sin tur påvekar resultaten.  Ja, och så snurrar det på nedåt. Då undrar man var den lojala lagmoralen finns.
Tips omgång 14
I den 13:e omgången var det bara jag som tippade full omgång. En annan tippare tippade 4 matcher, men fick 0 rätt. Jag skulle förstås kunna skriva in mig som segrare den omgången, men det känns lite taskigt. Så jag tror vi stryker omgång 13 från tipset.

VSGF/JAIK-Blomstermåla IK 1-3
VSGF/JAIK brukar av någon anledning spela bäst mot topplagen och vann borta mot Blomstermåla med 3-2 i våras. Normalt sett är Blomstermåla ett svagare bortalag och VSGF/JAIK jagar desperat poäng, så det här är inte så säkert som det kan se ut. Dock tror jag VSGF/JAIK fick ett par röda kort senast och det har man inte råd med mot serieledarna.
Trekanten-Hultsfred 2-1
Hultsfred lyckades överraskande knipa en poäng senast mot IFK Oskarshamn, men ska enligt en uppgift ha varit spelmässigt sämre. Trekanten förlorade mot Nickebo i en ganska jämn match spelmässigt. Tror nog att Trekanten tar alla poäng här.

Överum-Mönsterås 1-4
Överum verkar ha svårt att hålla ihop laget och får inte till det. Mönsterås reser sig snabbt efter förlusten mot Madesjö. Dags att börja vinna igen.
Madesjö-Smedby 2-0
Madesjö verkar starka i sin defensiva taktik med omställningar. Smedby har väl snarlik taktik, men känns inte lika stabilt. Madesjö starkare.

IFK Oskarshamn – Fågelfors 2-1
Tippar lite slentrianmässigt seger för Oskarshamn. Skulle Fågelfors lyckas hålla sin högstanivå en hel match så kan man överraska.
Timmernabben-Nickebo 2-2
Två lag som har börjat vinna igen. Timmernabben tycks ha fått Olof Hägelmark att börja spela igen och därmed får ju deras defensiv en helt ny kvalitet. Kan bli målrik match. Svårtippat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan !

VSGF/JAIK - Blomstermåla 0-2
Trekanten - Hultsfred 2-0
Överum - Mönsterås 1-2
Madesjö - Smedby 0-0
IFK O-hamn- Fågelfors 3-1
T-nabben - Nickebo 1-1

Hälsn. Christer (M-ås Gif)

Anonym sa...

Hej

VSGF/JAIK - Blomstermåla 1-3
Trekanten - Hultsfred 2-0
Överum - Mönsterås 2-1
Madesjö - Smedby 1-0
IFK O-hamn- Fågelfors 2-0
T-nabben - Nickebo 2-1

/R

Anonym sa...

Hej Jonny!

VSGF/JAIK - Blomstermåla 1-2
Trekanten - Hultsfred 3-1
Överum - Mönsterås 1-1
Madesjö - Smedby 2-1
IFK O-hamn- Fågelfors 4-2
T-nabben - Nickebo 2-1

Hälsn. Dakiller