20 augusti 2013

Försnack och tips inför omgång 15 av div 4 NÖ

Omgång 15
Omgångarna tickar på och det har blivit dags för den 15:e omgången med flera tunga matcher i seriens olika skikt. Den bjuder bland annat på seriefinal mellan Blomstermåla och IFK Oskarshamn. Ett ytterst ovisst möte där jag håller Blomstermåla för favoriter. I botten slåss Smedby och VSGF/JAIK om viktiga poäng för att hålla sig kvar. Och jag vidhåller det jag sa före säsongen – jag tror Smedby får det tufft i år. Och så har vi några mittenmatcher där det gäller att vinna för att ta sista chansen att vara med och slåss om kvalplatsen, alternativt slippa bli indraget i bottenstriden.

Nickebo väntar
För Mönsterås väntar en ny bortamatch – denna gång mot Nickebo. Mönsterås tog senast en poäng borta mot Överum, och Överums tränare sa efter matchen i Västervikstidningen att de gjorde sin bästa match för säsongen. Så var det även för VSGF/JAIK och Nickebo i våras – de gjorde några av sina bästa matcher mot just Mönsterås. Varför ska alla lag som presterar ojämnt göra sina bästa matcher just mot Mönsterås?
I övrigt har jag hört att en del olyckskorpar har vaknat nu när det har gått lite sämre för GIF sista tiden. Jag börjar bli van. Förra säsongen började hösten också lite sisådär och genast började folk snacka om att GIF inte skulle ta hem serien. Men men…tar GIF tre poäng till så är kontraktet i princip säkrat, och det lär man göra. Allt utöver det är bättre än godkänt sett över hela säsongen, även om man givetvis hoppas på mer nu efter vårens resultat. Man har bevisligen en högre nivå än man visat senast och då ska man förstås inte nöja sig med mindre. Men man ska inte förlora perspektivet.  Media tippade en bottenplacering och jag en sjätteplacering. Så även om hösten skulle bli mer ojämn så får inte gamarna så mycket att kalasa på.

För Mönsterås gäller det ändå att vinna om man vill ha en seriös chans att haka på i kampen om kvalplatsen och dessutom hålla Madesjö och Trekanten bakom sig. Det är trots allt betydligt trevligare att vara med där uppe än att falla fritt ner mot sjätte sjunde plats. Nickebo föll senast mot Timmernabben med 5-0 och kämpar för att hålla bottenlagen ifrån sig. Jag förväntar mig ett fysiskt Nickebo, och hoppas att GIF ändå ska lyckas spela det spel man är bra på.

Tips omgång 15 (sista inlämningstid torsdag kl 18.45)
22 aug
Blomstermåla-IFK Oskarshamn 2-1
Seriefinal och BIK verkar ha både bra stämning och spel nu. IFKO mer tveksam form. Blomstermåla gör ett litet ryck i toppen här.

23 aug
Nickebo-Mönsterås 1-2
Två lag som får kämpa hårt för poängen just nu. Jag kan bara hoppas att GIF gör den arbetsinsats som krävs för att få flytet tillbaka.
Hultsfred-Timmernabben 1-2
Hultsfred kämpar desperat i botten, men Timmernabben har fått ordning på sin defensiv och därmed tror jag på seger här också.

Fågelfors-Trekanten 2-1
Spännande mittenmöte där segrande lag har en liten chans att slåss om de tre översta platserna. Tror Fågelfors vinner hemma.
Smedby-VSGF/JAIK 1-3
Smedby får till det ibland, men formen verkar inte vara bra. VSGF/JAIK blandar och ger, men det här är en match man ska vinna om man vill fortsätta i fyran.

24 aug
Överum-Madesjö 1-2
Överum gjorde en riktigt bra match mot Mönsterås och är svåra hemma. Madesjö är å andra sidan i toppform. När nu Överum har Joel Gullquist avstängd, så tror jag inte man har spetsen framåt för att vinna. Hade gärna garderat med kryss här.
Redovisning tipset omgång 14
Det rafflande tipset fortsätter. Särskilt rafflande blev det denna omgång där tiden kom att spela en avgörande roll för utgången. Den helt omöjlige Dakiller fick nämligen alla rätt, men tyvärr lämnade han in tipset för sent, kl 19.40 i torsdags, och då hade de 4 torsdagsmatcherna i princip hunnit spela en hel halvlek. Därför får Dakiller bara poäng för de två fredagsmatcherna.

Vinnare blir därför R som lyckades pricka in imponerande 5 rätt. Hans enda miss var att han hade underskattat GIF:s förmåga att ta poäng borta mot Överum. Mönsteråsbloggarn fick nöja sig med 4 rätt och Christer J med 3.

Ställningen efter omgång 14 (två omgångar strukna pga för få deltagare och omg 12 ej färdigspelad)
Kortligan
Jag har undersökt lagens gula och röda kort och det ser ut som följer. Notera att Mönsterås och Timmernabben har en match mindre spelad. Noterbart är att de två lag som ligger sist i den riktiga tabellen, toppar kortligan. Något samband? Klart snällast är Trekanten och Madesjö. Kan det bero på att de backar hem så mycket att det inte smäller så mycket på mitten där? Nä, jag vet inte. Kanske bara spelar schysst. Klicka på bilden nedan för större format eller öppna i nytt fönster.
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan !

Blomstermåla - IFK Oskarshamn 1-1
Nickebo - Mönsterås 0-2
Hultsfred - Timmernabben 1-0
Fågelfors - Trekanten 3-1
Smedby - VSGF/JAIK 1-0
Överum - Madesjö 0-0

Hälsn. Christer (MGOIF)

Anonym sa...

Tjena jonny

Blomstermåla - IFK Oskarshamn 2-1
Nickebo - Mönsterås 1-3
Hultsfred - Timmernabben 0-1
Fågelfors - Trekanten 2-2
Smedby - VSGF/JAIK 0-1
Överum - Madesjö 1-1

/R

Anonym sa...

Hej

Blomstermåla - IFK Oskarshamn 4-2
Nickebo - Mönsterås 1-1
Hultsfred - Timmernabben 1-0
Fågelfors - Trekanten 4-1
Smedby - VSGF/JAIK 2-1
Överum - Madesjö 1-0

Hälsn. Dakiller