25 augusti 2013

Strandaderby väntar

Det har blivit dags för ännu ett strandaderby mellan Timmernabben och Mönsterås. Jag har tidsbrist just nu, men slänger ändå iväg några rader för matchen som spelas i Timmernabben måndag klockan 18.30.

Det här är en match av stor vikt. Mycket står på spel. Om Timmernabben vinner passerar man Mönsterås i tabellen och det vore högst olyckligt. Det får inte ske. Efter vårens Mönsteråstriumf med 5-1 är det viktigt att Timmernabben får förbli lillebror.
Det är två lag med olika formkurvor som möts. Timmernabben har tre raka vinster och jag skulle gissa att den stora skillnaden heter Olof Hägelmark. Vinsterna sammanfaller i alla fall i tiden med hans comeback. Mönsterås har å andra sidan bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna och inte vunnit sedan 29 maj. Men andra halvlek mot Nickebo senast inger förhoppningar. Samma energi mot Nabben kan räcka långt.

I våras vann Mönsterås med 5-1. Självklart blir det seger även denna gång. Frågan är bara hur många bollar Timmernabbens målvakt ska behöva hämta ut.

Inga kommentarer: