2 september 2013

Försnack och tips inför omgång 17 av div 4 NÖ

I sista stund - omgång 17
Lite i sista stund har det blivit dags att avhandla den 17:e omgången. Mönsteråsbloggarn har inte bara drabbats av komplicerad snuva, utan också gjort succé, ja kanske inte i en bollsport, men väl i bowling där man ju slänger iväg något som ser ut som en boll (men som man inte bör sparka på eller tappa på en tå). Allt det där har tagit tid och krafter. Men nu – från en gentlemannasport till en annan.

Varje match börjar bli måstematcher nu, inte minst för bottenlagen, men även för de lag som vill ta sista chansen att kämpa om kvalplatsen. Men mittenlagen då...hur ska man kunna motivera dem att ge allt? Tja, är man idrottsman i själ och hjärta så funderar man inte ens i sådana banor. Har alltid stört mig på uttrycket "har inget att spela för". Annars börjar hösten göra sig påmind den sista kvarten av fotbollsmatcherna då det kan bli ganska mörkt ute i skogarna. Personligen tycker jag att mörkret gör den sista kvarten än mer nervös. Över till matcherna som alla spelas tisdag kl 18.15.
Tips omgång 17
Hultsfred-Överum 1-2
Med 18 poäng kvar att spela om så har Hultsfred 5 p upp till kvalplats där Överum nu ligger och 7 p upp till säker mark. Så vinner man inte över Överum så blir det svårt. Överum har vid seger chans att lämna kvalplatsen om andra resultat går deras väg. Överum har börjat plocka poäng, men har tagit 12 av sina 15 poäng hemma. Hultsfred har å andra sidan inte en enda seger hemma i år. Tror att Överum tar sin andra bortaseger.

Fågelfors-Mönsterås 1-2
Fågelfors har bara förlorat 1 av 8 matcher hemma på Hyltamalm, men har å andra sidan bara vunnit 3 och kryssat 4. Mönsterås har haft lite svårt för Fågelfors borta ibland, men det spelar ingen som helst roll nu. Man ska inte övervärdera arenamagin, även om jag gjort mig skyldig till det ibland. Fågelfors har väl gått lite bättre de senaste matcherna jämfört med i våras, men ligger där man ligger i mitten. Mönsterås vann senast och kan nu spela ut utan press. Mönsterås lär få snickra ihop ett nytt mittbackspar och det är alltid känsligt. Ako lär väl stå till förfogande igen efter sin mystiska avstängning som verkar ha skett i en B-lagsmatch. Ska det verkligen behöva påverka A-laget. Sebastian bör även han vara tillbaka efter vanlig avstängning.
Blomstermåla-Timmernabben 2-1
Klassiskt derby och då brukar Nabben vara som bäst. Inte alls givet att BIK vinner, även om laget får hållas som favoriter. Nabben har gått starkt sista tiden, men fick ett bakslag senast mot Fågelfors.

Smedby-Trekanten 0-3
Det skulle inte förvåna mig om Smedby halkar nedåt ytterligare och tvingas försöka kvala sig kvar. Men vinner man här finns goda chanser. Tror dock Trekanten är för bra. Man ska inte övervärdera ”motivation slår klass”.
VSGF/JAIK-IFK Oskarshamn 1-4
Hemmalaget kan blixtra till ibland, men här ska man normalt sett inte ta några poäng.

Nickebo-Madesjö 2-1
Svårtippat. Nickebo vill nog väldigt gärna skaka av sig bottenlagen. Men Madesjö är svårslaget och ser kanske en liten chans att slåss om kvalplatsen. Tror hemmaplan avgör.
Tipsredovisning omgång 16
Vinnare för tredje veckan i rad är starkt spurtande R som fick 4 rätt. Sedan följde Mönsteråsbloggarn och Christer J på 3 rätt och Dakiller, 2 rätt (av 4 tippade).

Tipstabellen efter 16 omgångar:
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan

Hultsfred-Överum 1-2

Fågelfors-Mönsterås 3-1

Blomstermåla-Timmernabben 2-1

Smedby-Trekanten 0-2

VSGF/JAIK-IFK Oskarshamn 1-4

Nickebo-Madesjö 1-2

/ R

Anonym sa...

Hejsan !

Hultsfred - Överum 0-2
Fågelfors - Mönsterås 0-1
Blomstermåla - Timmernabben 4-1
Smedby - Trekanten 0-2
VSGF/JAIK - Oskarshamn 0-2
Nickebo - Madesjö 1-1

Hälsn. Christer J (M-ås GIF)