12 september 2013

Försnack och tips inför omgång 19 av div 4 NÖ


Det återstår 4 omgångar och 12 poäng att spela om. Topplagen har börjat tappa poäng, medan bottenlagen gör allt för att lämna sin prekära situation. Förmodligen kan det bli en hel del dramatik kring det nedre strecket. Frågan är om det ska hinna bli en kamp även om de två topplaceringarna? Blomstermåla ligger 6 p före IFK Oskarshamn och det känns inte helt avgjort. IFK Oskarshamn ligger i sin tur 6 p före Mönsterås. Om Mönsterås skulle ta 12 p så finns chansen. Oskarshamn har ett tufft spelschema. Nu när GIF har säkrat kontraktet även i teorin ska man förstås göra allt för att vinna varje match och göra Oskarshamn lite nervösa.

I övrigt får man väl konstatera att min strävan att inte övervärdera ”motivation slår klass” har slagit fel ut. I min värld ska nämligen alla lag vara toppmotiverade alltid, men så fungerar det uppenbarligen inte. Men skam den som ger sig.

Noterar också att jag mötte en man på köpingen som undrade om jag inte trodde mer på GIF efter det jag skrev efter förlusten mot Fågelfors. Dumheter. Det var ytterst modest kritik och jag har aldrig tippat annat än seger för GIF. Men det är klart att man inte hoppar av lycka efter en förlust. Den som vill läsa en RIKTIG sågning kan ju roa sig med att läsa Blomstermålatränarens ord efter derbyt. Det är en lokal referatklassiker. Man må ju tycka vad man vill om Blomstermåla av principiella skäl, men tränarens referat är av världsklass, även dem där han hyllar laget. Men hans förlustreferat är bäst.Vilken lidelse för fotbollen. För mig kommer lokalfotboll alltid att vara något mer än själva matcherna, och fler lag borde satsa på personligt präglade referat. De kan, om de skrivs med hjärta, bli en del av helheten.

Tips omgång 19
Här följer mitt tips. Som synes i tipsredovisningen längre ner, så blir det en dramatisk avslutning på tipset.

Fredag
IFK Oskarshamn-Trekanten 1-1
Oskarshamn har bara tagit 4 p på de 4 senaste matcherna, men har ändå 6 p ner till de jagande lagen. Trekanten ligger stabilt i övre mittenskiktet. Här borde ju Oskarshamn vara mer motiverat. Känner mig ändå inte helt säker. Chanskryss.

Lördag
Blomstermåla-Överum 3-1
Blomstermålas tränare var inte alls go på sina spelare efter förlusten mot Mönsterås i derbyt. Så här lär det bli ett rejält lyft. Överum har visserligen vunnit tre matcher i rad och inte förlorat på 5 omgångar, men här tar det stopp.

Fågelfors-Nickebo 2-1
Två mittenlag som ser ut att säkra kontrakten. Fågelfors är starka hemma, vilket får avgöra.

Smedby-Mönsterås 0-2
Smedby ligger på kvalplats och bör förstås vara motiverade. Mönsterås säkrade även i teorin kontraktet i och med segern mot Blomstermåla senast. Och nu när Mönsterås börjat vinna igen så är man svårstoppade. Mönsterås strävar garanterat efter full pott i slutmatcherna.

VSGF/JAIK-Timmernabben 2-1
VSGF/JAIK har här ett gyllene tillfälle att lämna nedflyttningsplatsen och passera Smedby. 

Hultsfred-Madesjö 0-1
Hultsfreds sista chans med 7 p upp till kvalplatsen. Tror inte motivationen hjälper. Hultsfred har inte vunnit en enda match hemma i år. Madesjö är stabila bakåt.

Tipsredovisning omg 17 och 18
I tipstabellen har det hänt saker efter de två senaste omgångarna. Mönsteråsbloggarn toppar nu tabellen, tätt följd av en starkt spurtande R som just nu vinner varenda omgång. Dakiller missade omgång 17 och är nu på tredje plats. Strax därefter jagar Christer J. Med 4 omgångar kvar skiljer bara 4 poäng mellan ettan och fyran.

I omgång 17 delade Mönsteråsbloggarn och  R segern med 4 rätt vardera följda av Christer J med 3 rätt. I omgång 18 delade R och Christer J på segern med 4 rätt vardera. Mönsteråsbloggarn hade 3 rätt och 1 resultaträtt och Dakiller 2 rätt.

Tabellen efter 18 omgångar





2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonny

IFK Oskarshamn-Trekanten 2-1

Blomstermåla-Överum 3-0

Fågelfors-Nickebo 3-1

Smedby-Mönsterås 0-2

VSGF/JAIK-Timmernabben 1-2

Hultsfred-Madesjö 0-2

/R

Anonym sa...

Hejsan!

IFK Oskarshamn-Trekanten 3-0

Blomstermåla-Överum 4-0

Fågelfors-Nickebo 3-2

Smedby-Mönsterås 1-3

VSGF/JAIK-Timmernabben 1-1

Hultsfred-Madesjö 1-2

Hälsn. Dakiller