10 december 2013

Jag har bestämt mig för att inte rösta blankt


Expressen har idag avslöjat (ännu en gång) den råhet som präglar Sverigedemokraternas politik och debattklimat. För det Expressen har avslöjat är ju inte de knäppa undantagen. Tvärtom är det partiets gamla rasistiska rötter som ännu bär partiet. Därmed inte sagt att alla i partiet är rasister. Men man kan förstås ställa sig frågan varför man överhuvudtaget vill vara med i ett parti där så mycket rasism faktiskt frodas.

Under normala omständigheter så skulle vilket parti som helst som avslöjas med byxorna nere på detta sätt rasa ner till 2%, men den logiken gäller som vi vet inte för SD. När några av partitopparna beväpnade sig med järnrör så fick de bättre opinionssiffror. Och kanske blir det samma sak nu, då det alltid verkar finnas några som verkar känna något slags perverst medlidande med dem som vill att flyktingbarn skall dö och som kallar mörkhyade för apor.

Vi ser idag en situation där samhällsklimatet radikaliseras. Jag har kritiserat även vänsterkrafter när de använder våldsretorik i rocktexter, men tveklöst är det Sverigedemokraterna som bär det största ansvaret för de allt mer hätska stämningar som präglar samhällsklimatet. Det som särskilt stör mig är de hatsidor på nätet där människor anonymt kan sprida sitt hat och inte behöver stå för det personligt. Fegt. Sedan jag slutade acceptera anonyma kommentarer på denna blogg så har de minskat dramatiskt, vilket är ganska obehagligt. Vi lever i en tid där man inte vill stå för vad man tycker. 

Jag har länge planerat att rösta blankt i kommande riksdagsval, men jag inser att det skulle gynna SD. Så därför kommer jag faktiskt att rösta på något av de andra partierna för att om möjligt göra SD mindre. Egentligen känner jag inte för något parti, och invandrarfrågan har aldrig varit stor för mig, men när jag ser det hat som finns inom SD, så väljer jag att rösta för medmänsklighet i nästa val.

Inga kommentarer: