22 februari 2014

Så vackert, GIF!


 
Mönsterås imponerade i årets första träningsmatch mot kommande seriekonkurrenten IFK Oskarshamn och vann med hela 4-1 efter en trygg laginsats. GIF:s mål gjordes av nyförvärven Simon Johansson (3) och Mattias Rehn (1) som därmed presenterade sig för både bortalaget och hemmapubliken.

"IFKO får gälla som favoriter, men jag tror GIF ger IFKO en rejäl näsknäpp idag.", skrev jag på Twitter före match, och det hade bara gått några minuter när Simon Johansson elegant nickade in GIF:s ledningsmål på ett precisionsinlägg. En smakstart för GIF som redan från start hade det mesta av spelet och stressade IFKO i uppspelen. Ändå kunde IFKO kvittera ganska omgående efter att en boll lite olyckligt studsat på en fot och hamnat hos en fri Amar Zubcevic som säkert placerade in bollen.

Men Mönsterås fortsatte att föra spelet och efter dryga kvarten kunde Simon Johansson snyggt skjuta in 2-1 efter fint kombinationsspel. IFKO stack upp ibland, men hade svårt att skapa de där riktigt farliga lägena och GIF gav inte IFKO ro att bygga upp ett eget spel.

Andra halvlek började med ett något piggare IFKO, men det dröjde inte länge förrän Martin Lindqvist trots tröjdragning slet sig loss på högerkanten och fick till ett fint inlägg utmed marken mot Simon Johansson som kunde stöta in 3-1.
IFKO satsade nu allt för en snabb reducering och tvingade Stenfelt i målet till ett par riktigt fina fotparader. Men när det inte gav utdelning så tog GIF över igen. Matchen avgjordes definitivt när Mattias Rehn dundrade in 4-1 från 30 meter. Så sagolikt vackert att jag grät.

Med 20 minuter kvar av matchen blev Idris utvisad, men dessförinnan hade han gjort det bra och visat gott spelhumör, vilket bådar gott inför seriespelet. Men trots 10 man på plan så var det GIF som satte press. Med ett par minuter kvar av matchen blev Stenfelt utvisad och GIF fick sätta in en utespelare i målet. IFKO hann dock inte utnyttja läget. Men GIF måste förstås alltid ha en reservmålvakt tillgänglig. Annars kan det sluta illa.
GIF imponerade med en trygg och fin laginsats där spelet verkade genomtänkt och där alla agerade med pondus och självförtroende.  Alla såg målmedvetna ut och verkade veta precis vad de skulle göra. Jag hade förväntat mig en stark offensiv, men inte så här bländande så här tidigt på säsongen. Jag trodde nog att GIF skulle vara framtungt, men även defensiven fungerade bra och det såg organiserat och balanserat ut.  Kort och gott – en smakstart på matchsäsongen och kul även för de nya tränarna Leif Karlsson och Stefan Berkeby.

Jag är lite ringrostig, men tror att GIF startade med: Mathias Stenfelt (mv), Hadi Mustafai, Martin Nilsson, Johan Nyström, Manfred Löfström, Johan Lagström, Mattias Rehn, Idris Eliassi Sarzali, Martin Lindqvist, Simon Johansson, Ako Eliassi. Inbytta: Oskar Olsson, Sabbah Mustafai och Rikard Nyström Ulvenhag. Jag begriper mig inte på de där sifferkombinationerna som brukar anges, men för mig såg det ut som 4-1-3-2.

Inga kommentarer: