27 maj 2014

Frågor om min nya bok?

När kommer boken?
Svar: Preliminärt datum från förlaget är 3 juni. Sedan ska den skickas hem till mig. Så jag räknar med att kunna kontakta dem som förbeställt boken några dagar därefter.

Hur betalar jag och hur levereras boken?
Svar: När jag har fått hem böckerna skickar jag betalningsinstruktioner till alla som förhandsbeställt av mig. Kontant eller till mitt bankkonto. Alla som bor i Mönsterås med omnejd får boken i sin postlåda direkt av mig. Bor man på annan ort skickar jag den med post, såvida köparen inte vill hämta den.

Hur stor blir upplagan och hur tjock är den?
Svar: 200 ex. Det blir ingen ny upplaga senare. Boken har 360 sidor.
Hur kan jag beställa boken?
Svar: Boken kan beställas direkt av mig på joni7229@gmail.com eller på 072-3054077. Då kostar den 140 kr. Den kan också beställas via förlagets nätbokhandel (då 183 kr). I nuläget är 117 böcker förhandsbokade.

Vad handlar boken om?
Svar: Den handlar om mitt liv från vaggan fram till idag – min uppväxt och skolgång i Mönsterås (1967-1987), tiden i Gamleby och Växjö (1987-2000) och de senaste 14 åren i Mönsterås. Jag försöker sätta in mitt liv i ett historiskt och geografiskt sammanhang.

Vad tar du upp i boken?
Svar: Allt det jag finner viktigt, både positivt och negativt. Det blir öppenhjärtigt i alla fall.
Kommer människor att bli förbannade när de läser boken?
Svar: Människor av idag är ofta känsliga, så det tror jag nog. Men jag har försökt hitta en balans i hur jag beskriver jobbiga händelser. Fast självklart kommer inte alla att bli nöjda. Några kommer säkert att haka upp sig på bokens mörka passager, konflikterna och mina åsikter som de inte delar.

Har boken några teman?
Svar: Inga uttalade, men visst handlar den på ett djupare plan om en kamp för sitt människovärde, om känslan av att inte passa in, om att växa upp i flera världar samtidigt, om tidens förgänglighet, om kampen att försonas, om att försöka leva konstruktivt och hitta vägar framåt.

Kommer du att göra några avslöjanden, och exempelvis avslöja vem som ligger bakom bloggen Gröna Köpingen?
Svar: Boken är seriös, men självklart ska alla memoarer ha några avslöjanden. Vilka det blir avslöjar jag dock inte i förväg.

Förhandsbeställningarna verkar gå bra, men är det något som förvånar dig?
Svar: Jag är mycket tacksam för det stora intresse som visats på bara ett par veckor. Men...ha, ha...ingen i min släkt, ytterst få syskon i min församling, liksom ytterst få politiker, har beställt boken. De är underrepresenterade. Min släkt har nog inte Internet, men de andra vill nog tiga ihjäl boken så gott det går. Särskilt att kyrkans folk inte verkar bry sig smärtar mig faktiskt. Ännu en gång visar dom att jag som människa är totalt ointressant för dom. Historien upprepar sig.

Inga kommentarer: