1 juni 2014

I väntan på en bok

Jag har varit som uppslukad av jorden några dagar. Men allt går vidare och jag ser med viss förväntan fram emot den kommande veckan. Om ett par dagar bör min bok - "Mönsteråsbarn: Mitt liv på Åsen och andra ställen" - vara färdig på tryckeriet och sedan skickas 150 ex hem till mig, medan förlaget tillsvidare får behålla 50 för sin Internetbokhandel.

Försäljningen tickar på de flesta dagar och jag har nu fått 119 förhandsbeställningar genom ytterst enkel marknadsföring. Marknadsföring är inte riktigt "min grej", men jag ska anstränga mig lite extra och sprida informationen, så blir nog det mesta sålt innan sommarens slut. Det brukar bli lite extra efterfrågan när jag väl kan visa boken på riktigt. Min målsättning har varit att sälja upplagan före jul och det ser ut att lyckas med god mariginal. Men som sagt, är ingen försäljartyp. Vill fokusera på innehållet, och även om jag var nöjd med förra boken så är det här definitivt det bästa jag lyckats snickra ihop.

Jag tjänar för övrigt inga pengar på mitt bokprojekt. Tvärtom lär det sluta med en mindre förlust. Jag säljer böckerna för det jag köper in dem för, men så kostar det ju lite för mig i frakt att ta hem dem.

Givetvis blir det lite tjat om boken just nu. När jag sålde min förra bok kom det nämligen många och frågade efter den när den redan var slutsåld. Och det är alltid lika trist att behöva meddela att den är slut. Och den nya boken lär ta slut ännu snabbare, så det är inte bara en försäljningsklyscha när jag säger att det gäller att passa på. Jag tänker inte trycka upp en ny upplaga, utan har redan börjat skriva på nästa bok.

Boken handlar om mitt liv från vaggan fram till idag. 34 av de 46 åren utspelar sig i Mönsterås, så jag tror den kan vara intressant även för den med intresse för Mönsterås moderna historia. Totalt har boken 360 sidor, drygt 40 bilder och kostar 140 kr. Beställning kan göras på joni7229@gmail.com eller till 072-3054077. Den kan även köpas från förlagets nätbokhandel.

Så här blir bokomslaget.


124 av upplagans 200 böcker är förhandsbokade i skrivande stund.

Inga kommentarer: