4 juni 2014

Ny storförlust

Ska det va så ska det va. När Mönsterås förlorar gör man det stort – 1-7 mot Alstermo, 1-5 mot Kalmar AIK, 0-6 mot Högsby och nu 1-4 mot Hvetlanda. Defensiven räcker helt enkelt inte till mot de bästa lagen i serien. Just nu kan man inte göra annat än att inse att så är fallet. 28 insläppta mål på 8 matcher talar för sig självt. Därför blir matcherna mot de andra lagen så enormt viktiga – matcherna mot Blomstermåla, IFKO, Tranås, Tjust, Stockaryd och kanske Glömminge. Där har vi definitivt chansen och där måste vi vinna för att hänga kvar i serien. Skulle vi lyckas ta poäng i nästa match mot Ängö så är det däremot en sensationell bonus.

GIF hade inte en chans mot Hvetlanda och vi får vara glada att förlusten stannade vid 1-4. Hvetlanda hade bud på flera mål och Mönsterås skapade i princip bara en målchans på hela matchen. Det var slarviga uppspel och en stackars ensam Linkan på topp som inte fick några vettiga bollar att jobba på. Visserligen saknade GIF Idris (som lagt av), Mattias Rehn, Simon Johansson, Martin Johansson, Hadi Mustafai, Martin Nilsson, Erik Olsson mfl, men jag tror inte det hade hjälpt ens med dessa på planen idag. Men även om några av de nämnda spelarna inte visat toppform direkt så ökar förstås chanserna om de bästa är med.
Det är nu i motgången som det lär visa sig vilka som håller måttet för Elitfyran. För det hänger inte i första hand på en eller annan dålig insats. Det beror framför allt om man är beredd att kämpa med och för sitt lag in i det sista – att komma på träningarna, bidra positivt och ge allt.

Inga kommentarer: