22 oktober 2014

Tungt år för GIF

Det blev ett tungt år för alla vänner av Mönsterås GoIF. Herrarna fick lämna elitfyran och damerna tvåan. Tyvärr har jag inte tid och krafter för att analysera degraderingarna, vilket egentligen bara är en fortsättning på det som präglat hela säsongen för min del. Jag har av olika skäl, främst privata, inte haft möjlighet att bevaka alla matcher som vanligt. Jag vill vara tydlig med det, så att ingen tror att jag är medgångssupporter och drar mig undan när det blir tufft.

Herrarna hade nog kvaliteter för att hålla sig kvar och jag vet inte vad som gick snett. Men det slarvades en del. Noterbart är att man släppte greppet om några matcher där man hade ledningen och därmed förlorade livsviktiga poäng. Jag minns särskilt matcherna mot IFK Oskarshamn borta och Stockaryd/Rörvik hemma. Till dessa kan man även lägga bortamatchen mot Högsby. Det som borde ha blivit 9 poäng blev där 0. Men man ska komma ihåg att GIF fick en gratisplats i Elitfyran, så kanske var det ett år för tidigt. Hur det nu går beror förstås mycket på vilka spelare man får behålla. Kontinuiteten är oerhört viktig. Och hur blir det med tränare? Enligt hemsidan blir Stefan Berkeby ny huvudtränare 2015, och han var ju assisterande i år. Det blir säkert bra.

Tyvärr blir det ju inga riktiga kommunala derbyn nästa säsong, och ingen verkar nappa på det gamla förslaget om ett Stranda FF. Så det känns som att det blir lite varken eller. Men visst…jag fortsätter förstås följa GIF oavsett hur det ser ut.

Damerna är i det dilemmat att de inte riktigt har kapacitet för tvåan, men är för bra för trean. Här återstår att se om damerna orkar börja om en gång till och fortsätta. Hoppas verkligen på det då GIF skulle bli mycket fattigare utan ett damlag. Jag vet att man har en del flicklag och hoppas det kommer flera som kan flytta upp i A-truppen. Prioritet ett måste vara att ha ett damlag. Sedan måste man ha mål på kort och lång sikt för att behålla motivationen.

Inga kommentarer: