18 december 2014

Det har vänt - upprättelse som föräldrar

Det har vänt. Idag var vi på möte med BUP och de tyckte att vi ”gör ett fantastiskt jobb med er dotter”. De vet ju vad vi har haft att kämpa med och vad vi gör. Så de orden värmde och gav oss upprättelse som föräldrar. De orden var livsviktiga för oss. Nu har vi fått bättre mod att möta de utmaningar som väntar, för vi fick veta att vi får räkna med rejäla bakslag efter det som vårt barn nu utsattes för genom hämtningen och förhöret.
Så häromdagen fick vi juridisk upprättelse. Idag fick vi upprättelse som föräldrar. Nu orkar vi fira en normal jul.

Vi vill också tacka alla som har hört av sig till oss i olika sammanhang och gett stöd. Även människor som har stått på andra sidan i olika kommunala debatter genom åren har stöttat. Det har betytt väldigt mycket för oss. Vi kommer att personligen tacka er när vi mår bättre.

Ni som inte förstår kan ju försöka läsa på lite om mobbning, aggressiva utbrott hos barn och liknande. Kunskap är alltid bättre än skvaller och förutfattade meningar. Vi fick idag lära oss att vi absolut inte är ensamma i vår situation och så fick vi en pedagogisk lektion om varför vissa barn överskrider "det normalas" gränser vid utbrott och hur det kan se ut.

Här kan man ex läsa om Aspergers (därmed inte sagt att vårt barn har det).

Längre uppsats om Aspergers

Här kan du läsa hur barn påverkas av mobbning

Inga kommentarer: