1 januari 2015

Detta borde föräldrar bli anmälda till socialen för...

Mot bakgrund av alla seriösa, kärleksfulla och ansvarsfulla föräldrar som blir anmälda till socialen så har jag tänkt ut vad föräldrar egentligen borde bli anmälda för:

Skilsmässor – många lurar sig själva att tro att en skilsmässa är det bästa även för barnet. Det är det ytterst sällan. Med all respekt för de skilsmässor som var nödvändiga, så borde alla lättvindiga slentrianmässiga skilsmässor anmälas till socialen, då de inte är för barnets bästa. En skilsmässa drabbar nästan alltid barnet som kommer i kläm. Barnet tar lätt på sig skulden. Barnet får sin syn på kärlek skadad. Barnet tvingas bo än här än där. Barnet kanske inom kort tvingas ha extra syskon och en extramamma eller extrapappa att förhålla sig till. Stackars barn! Anmäl direkt!

Barn som tvingas vara med i för många organiserade fritidssysselsättningar. Föräldrar stressar ofta sina barn att vara med i allt för många fritidsaktiviteter. Det skjutsas hit och dit och barnet blir sönderstressat. Anmäl direkt!

Föräldrar som låter barn under 13 år ha eget FB-konto och vara på nätet utan barnskydd på datorn. Detta är ytterst ansvarslös. Du har skyldighet att ha koll på var ditt barn surfar och vilka det umgås med på nätet. Anmäl direkt!

Föräldrar som utsätter sina barn för farliga fritidssysselsättningar utöver det vanliga. Vissa föräldrar utsätter sina barn för farligare fritidssysselsättningar än andra. Anmäl direkt!

Många barn cyklar utan hjälm. Där vi bor bodde det för några år sedan en familj som lät sitt barn cykla omkring utan både hjälm och kläder mitt på vägen. Anmäl direkt!

Föräldrar som låter sina barn driva omkring vind för våg för långt borta från hemkvarteren. Anmäl direkt!

Barn som är extremt tysta hemma gör att jag anar oråd. Vi är alla olika, och vissa barn skriker förmodligen aldrig helt naturligt. Men ändå…allt för tysta barn hemma är konstigt. De flesta barn rasar ibland. Ett supertyst barn hemma kan vara kuvat. Anmäl för säkerhets skull!

Föräldrar som är berusade inför sina barn. Många barn tvingas uppleva hur föräldrar är berusade, och då inte bara vid jul och midsommar, utan även var och varannan helg. Anmäl direkt!

Somliga föräldrar är sällan hemma hos sina barn, sk frånvarande föräldrar. Barnet tar enorm skada. Anmäl direkt!

Somliga föräldrar stressar sina barn att prestera inom idrott och skola. Föräldrar som försöker leva genom sina barn. Detta är mental misshandel. Anmäl direkt!

Föräldrar som inte lär sina barn att visa hänsyn gentemot andra barn eller visa respekt för vuxna i skola och andra platser. Anmäl direkt!

Föräldrar som flyttar ofta. Ett barn mår inte bra av att flytta väldigt ofta och ständigt behöva ryckas upp med rötterna. Rastlösa föräldrar i detta avseende utsätter sina barn för oacceptabla påfrestningar. Anmäl!

Inga kommentarer: