15 februari 2015

Överskottet från min kommande bok går till kampen mot mobbning

Mot bakgrund av både mina egna erfarenheter och mitt barns, så kommer jag att skänka allt överskott från min kommande deckare till en organisation som bekämpar mobbning.

Jag vet inte vilket som var värst – själva mobbningen eller vuxenvärldens svek. På ett sätt gjorde kanske de vuxnas tafatthet mer ont än slagen och glåporden. När vuxna inte ingrep så formades den del av mig som har svårt att få förtroende för andra vuxna, den del av mig som är van vid att vuxna inte tar sitt ansvar.

På ett djupare plan tror jag vårt barn upplevt det på samma sätt. Kränkningarna i skolan har satt djupa spår, men skolans oförmåga att skydda barnet kanske i en mening skadad mer. Inte minst när en lärare kränkte barnet och det bara sades att det var ord mot ord. Den där känslan av att vara helt utlämnad, inte betrodd. Dubbelsvek från vuxenvärlden som är satta att ge barnet trygghet och förtroende.

Mot bakgrund av både mina egna erfarenheter och mitt barns, så kommer jag att skänka allt överskott från min kommande deckare till en organisation som bekämpar mobbning. Exakt vilken det blir har jag ännu inte bestämt, men troligen blir det Friends – en icke vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. De utbildar och stödjer skolor och idrottsföreningar i hela landet. Organisationen är godkänd av Svensk insamlingskontroll och har ett 90-konto. De verkar också sköta sin ekonomi föredömligt. Styrelsens ordförande får exempelvis ett väldigt lågt arvode och de andra ingenting. 

Inga kommentarer: