31 mars 2015

Viktplatå

Jag har hamnat på en så kallad viktplatå. Efter att snabbt ha gått ner 8 kg, har jag nu stått och stampat på ungefär samma nivå, plus minus ett par tre hundra gram, i sex dagar. Detta trots att jag äter lika strikt och promenerar lika mycket. Idag hade det minskat 200 gram, så jag hoppas på nytt trendbrott. Äter ca 1000-1400 kalorier per dag jämfört med 4000-5000 tidigare, så jag kan inte äta mycket mindre än jag gör. Vill inte hamna på svältnivåer. 

En normal matdag ser ut som följer:
Frukost: Ett rågbröd (fiberrikt, osötat av värsta finska barkmodell), tunt lager med lätt Becell. Ibland en skiva nyckelhålsmärkt rökt skinka, men oftast inget. Vatten.

Mellanmål: Mulitivitamintablett i mineralvatten.

Lunch: Antingen rökt lax eller kyckling. Ärtor eller sockerärtor. Vatten eller lightläsk.

Middag: Samma som lunch, fast mindre.

Kvällsmat hoppar jag ibland över, men om den intas är det en tallrik fiberhavregrynsgröt med låtsassocker och havredryck eller ett ägg.


Det bör bli en dagsranson på mellan 1000 och 1400 kalorier. Tidigare låg jag på 4000-5000 kalorier per dag. En man som jag förbränner troligen omkring 2500 kalorier per dag plus promenadens drygt 200 kalorier.  Det borde alltså bli ett kaloriunderskott på ca 1500 kalorier per dygn. Ska dock minska högen med kyckling/lax på tallriken. Kan förstås ta bort de två sockerfria kakorna på fredagarna, men vinet fortsätter jag ta en gång i veckan. Promenaderna kan jag inte ändra så mycket på, då jag får hjärtrusning som sitter i flera timmar om jag höjer tempot mer. Men jag går i raskt tempo och blir andfådd.

Inga kommentarer: