21 april 2015

Försnack och tips inför omgång 2 av div 4 SÖ

Första omgången bjöd på en hel del överraskningar. Eller måhända inte. Kanske var det bara jag som inte hade läst på tillräckligt om lagen. Smedby är kanske betydligt bättre än jag trodde, och Madesjö kanske inte alls blir något topplag. Kalmar Södra som jag tippade trea kanske är helt överlägsna i serien. Och inte trodde jag att Torsås skulle vinna. Inte Påryd heller. Nå, nu ska man inte dra för vidlyftiga slutsatser efter en omgång. Jag hade fel i de flesta av mina tips, men hade i alla fall rätt när jag tippade seger för Mönsterås. Kan inte låta bli att imponeras av den där bortasegern och att man höll nollan.

Andra omgången bjuder på högintressanta matcher. För Mönsterås blir det hemmapremiär mot Kalmar Södra. Frågan är om Mönsterås ska kunna följa upp den något överraskande segern mot Madesjö med poäng mot ännu ett tippat topplag. Kalmar Södra imponerade i premiären då man besegrade Nickebo med 5-0, och har under försäsongen bland annat slagit elitfyralaget Blomstermåla. Så det gäller för GIF att fortsätta med fokuserat spel och med rätt inställning i alla lägen. Mönsterås har definitivt chansen att vinna. Premiärvinsten bör ha gett bättre självförtroende och det ska inte undervärderas. Mönsterås möter alltså flera av de förväntade topplagen redan i början av serien, och kanske är det lika bra att beta av dem. Några oväntade poäng där lägger en bra grund inför resten av seriespelet.

Tips omgång 2

Torsdag
Nickebo IK-IFK Påryd 2-1
Nickebo verkar ha föryngrat sitt lag och hade ingen chans mot Kalmar Södra. Hemma brukar man dock vara extremt svårslaget. Påryd vann något överraskande premiären i en målrik (6-4) och svängig match. Hur har man det med försvaret? Tror Nickebo vinner.

Fredag
Mönsterås GoIF-Kalmar Södra IF 2-1
Mönsterås vann premiären och kan bygga vidare på det. Tror mycket väl man kan rubba förväntade topplaget Kalmar Södra som i och för sig imponerade i premiären genom att besegra Nickebo med 5-0. Tufft för hemmalaget, som dock brukar älska det här utgångsläget.

Torsås GoIF-Fågelfors IF 1-2
Fortsätter envist att tro på Fågelfors. Trots premiärförlust hemma, så tar man sig samman mot Torsås som vann sin premiär mot Gullabo/Gullaboås. Får Fågelfors utdelning framför mål blir det seger.

Trekantens IF-Madesjö IF 1-1
Mycket ovisst. Trekanten imponerade genom effektivitet borta mot Fågelfors. Effektivitet saknade dock Madesjö mot Mönsterås. Delad poäng här.

Lördag
Möre BK-Hossmo BK 1-4
Förmodar att det här räknas som derby. Derby har ju ofta en faktor av oberäknelighet. Men det här är en match Hossmo ska vinna om man vill tillhöra toppen. Varning dock för att Möre är revanschsugna efter den snöpliga förlusten mot Påryd.

Smedby BoIK-Gullabo/Gullaboås 3-0
Jag tippade nog Smedby för lågt inför seriestarten. Mot Gullabo/Gullaboås bör det bli en komfortabel seger. Omgångens säkraste.


GIF möter Kalmar Södra på fredag klockan 18.45.


Inga kommentarer: