8 maj 2015

Mållinjen i vägen - Dramatisk förlust mot Hossmo

Mönsterås gick ut och gjorde en av sina sämsta halvlekar på länge, för att efter halvtidsvilan gå ut och göra en av sina bättre. Det var nära att räcka till en poäng, men gästande Hossmo avgick efter stor dramatik med segern.

Det dröjde bara två minuter innan den rutinerade fotbollsprofilen Peter Ivarsson kunde göra 1-0 till Hossmo genom ett friläge. Mönsteråsförsvaret var inte alls med på noterna och målvakten hade inte rätt timing där.

Bara någon minut senare var Mönsterås nära att kvittera, men skottet strök utanför stolpen.
Men det här skulle bli Hossmos halvlek. Mönsteråsspelarna hängde inte alls med i Hossmos säkra passningsspel och krossbollar. Hemmaspelarna agerade tafatt i närkamperna och presspelet var obefintligt. Jobbet togs inte på något plan.

I den 37:e minuten kom så logiska 2-0 till Hossmo där Amel Alijagic höll sig framme efter en miss i försvarsspelet. Mönsterås får nog vara tacksamma att det inte var än mer när domaren blåste av för halvtidsvilan.

Vad som hände i Mönsterås omklädningsrum vet jag inte, men jag kan bara gissa. För i andra halvlek kom Mönsterås ut med en helt annan attityd och energi. Plötsligt tog man närkamperna, satte press och anföll med tempo. Nu visade man lite jävlar anamma.

Mönsterås började skapa chanser och i den 54:e minuten fick Johan Törnström på ett riktigt fint skott som gick i mål. Nu var det reducerat och nerv i matchen.

Hossmo agerade allt mer stressat och hemmalaget anföll med fart och fläkt. Kvitteringsmålet hängde i luften. Men just då stack Hossmo upp och sköt en boll i ribban och på returen kunde Karl-Fredrik Karlsson distinkt skjuta in 3-1.

Mönsterås gav dock inte upp utan fortsatte anfalla. Med fem minuter kvar kom så utdelningen. En fin frispark damp ner precis framför mål och där höll sig Simon Kauppala påpassligt framme och gjorde 2-3. Ännu ett vackert mål.

De sista minuterna blev dramatiska och Mönsterås hade ett par fina chanser att kvittera. En boll rullade på mållinjen, men passerade aldrig över. Hossmo kunde hålla undan och få med sig alla poängen hem.

Mönsterås föll på en dålig första halvlek, och jag har sällan sett ett lag agera så totalt olika i samma match. Samma förhållande får sägas för Hossmo. Den match Mönsterås förmår göra två sådana halvlekar som den andra lär fler poäng inkasseras

Bäst i hemmalaget var Martin Johansson som visade attityd hela matchen. Johan Törnström gjorde en bra andra halvlek och Simon Kauppala var oerhört pigg i andra då han kom in.

Matchens roligaste scen var när Martin Johansson helt öppet knuffade till en Hossmospelare, men alla domarna missade detta, vilket fick Hossmos bänk att rasa. Domaren, som jag brukar gilla för att han är tydlig och höjer rösten när han blir arg, hade inte sin bästa kväll. Men kul att se Martin så taggad, även om han gick lite över gränsen just där.