22 maj 2015

Försnack och tips inför omg 7 av div 4 SÖ

Ikväll spelas 5 matcher i den spännande serien. En seger kan ta ett lag från nedre halvan till den övre.  Ändå är många av omgångens matcher sk sexpoängsmatcher. Vid segrar för lagen i tabellens övre halva så dras serien onekligen ut något.

Mönsterås får ikväll bege sig till Torsås. GIF har haft det tufft några matcher nu och får verkligen hoppas på ett trendbrott för att inte fastna där nere. En vinst ikväll gör att man i alla fall tillfälligt bör klättra några placeringar. Torsås har precis som Mönsterås tagit fler poäng borta än hemma i år, så statistiken talar för Mönsterås. Men statistik betyder förstås ingenting när det väl gäller. En oerhört viktig match är det hur som helst. Torsås är ett gediget div 4 lag som verkar farliga om de får ytor i anfallsspelet.
Jag tippar som följer:

Fågelfors IF – Madesjö IF 2-1
Fågelfors imponerade på mig i förra matchen, men kan utan förvarning göra en sämre match. Tror ändå på hemmaseger. Madesjö ska dock inte underskattas och är obesegrade 4 matcher i rad.
Hossmo BK – IFK Påryd 2-1
Hossmo verkar ha en tendens att göra bra försthalvlekar, men betydligt sämre andra. Att låta 4-1 bli 4-4 mot Madesjö tyder på viss svajighet. IFK Påryd vet man aldrig var man har. Knapp hemmaseger.

Möre BK – Trekantens IF 1-3
Trekanten brukar vinna med uddamålet, och Möre kan ibland. Tror dock Trekanten är ett bättre lag.
Smedby BoIK – Nickebo IK 2-1
Två något ojämna lag där jag ändå tror Smedby vinner på hemmaplan. Har Nickebo en bra kväll kan man kanske knipa en poäng.

Torsås GoIF – Mönsterås GoIF 1-2
Mönsterås måste försöka få till ett trendbrott. Tuff bortamatch där jag tror man skärper till sig och tar tre viktiga poäng.

Inga kommentarer: