27 september 2015

Mönsteråsdamerna vann div 3 - tokjumbons revansch ett faktum

Serieseger för Mönsterås GIF:s damer. Nästa år väntar div 2 efter en strålande säsong.
Mönsteråsdamerna spelade idag sin sista seriematch för i år och avslutade på bästa sätt genom att besegra Tjust med 11-1. Siffrorna är på något sätt typiska för säsongen. Jag har sett GIF vinna serien två gånger tidigare och då har det kanske varit mer spännande, mer dramatik, fler glädjetårar. Jag minns hemskt nervösa matcher mot Hjorted och Vimmerby som var helt avgörande för hur det skulle sluta. I år var det liksom aldrig något snack. GIF har varit helt överlägsna och aldrig spelat bättre. Den enda svackan kom väl när detta faktum påtalades en gång för mycket.

Ändå får man inte glömma vilket slit som ligger bakom. De där vinterträningarna man kanske helst hade velat slippa om man inte hade älskat fotboll så sjukt mycket. Men det är bara att lyfta på hatten och gratulera! Man kan inte annat än imponeras av det här gänget som alltid kommer tillbaka.

Nu gäller det förstås att så långt möjligt hålla ihop laget. Behålla spetsarna, uppmuntra kämparna och fortsätta utveckla alla talanger. Låt oss vara ärliga – GIF:s dilemma har under några år varit att man varit för bra för trean, men inte tillräckligt bra för tvåan. I år hade man garanterat undvikit bottenstriden i tvåan.

Hur som helst – fantastiskt roligt för tjejerna, tränarna och andra omkring laget! Och roligt för GIF som håller damfotbollen så vital.

91-18 i målskillnad.

Skytteligans vinnare: Ofelia Medhammar (återkommer med exakt antal mål). Tror även att Linda Almqvist och Matilda Lindqvist kom ganska högt upp.


Mönsteråsbloggen gratulerar! Tokjumbons revansch är ett faktum.

Inga kommentarer: