24 februari 2016

4 nyckelspelare försvinner från GIF

Jag har nu fått bekräftat att 4 av GIF:s nyckelspelare har lämnat GIF av för mig oklara skäl. Om detta finns ingen information att tillgå på föreningens hemsida. Även om det är ledsamma nyheter så kan man kanske tycka att vi som i en mening lever med GIF borde få chansen att följa vad som sker i laget. Jag är trots allt medlem och betalar min medlemsavgift. Som medlem vill jag ha insyn.

Vad som än ligger bakom de senaste avhoppen av lagets tungviktare, som ju gör GIF:s trupp så tunn att jag undrar om man verkligen kan få ihop en startelva i varje match, så måste man som förening våga tala klarspråk. Varför får GIF gång på gång dessa stridigheter? Varför kan man inte lösa konflikter? Lär man sig aldrig?


Jag har svårt att tro att de här 4 grabbarna skulle hoppa av i affekt. Det här är fotbollsgubbar med rutin. Inga hormonstinna tonårsgrabbar som kan fatta förhastade beslut i stridens hetta. Tvärtom har de varit med så pass länge att det knappast kan handla om oförmåga att rätta sig efter tränare, ta kritik eller något liknande. Det måste vara något djupare än så.

Hur som helst så kan man nu inte begära för mycket av dem som blir kvar. Från mitt perspektiv handlar det om att få ihop startelvor och sedan i bästa fall hålla laget kvar i femman. Det är en bedrift i sig.

Inga kommentarer: