29 april 2016

Dags för en samhällsvision...

Seriösa borgerliga måste ha det tufft nu. KD föreslår att man ska ta bort alla former av anställningsstöd, Centerpartiet vill sänka A-kassan och Moderaterna vill göra hembesök hos bidragstagare, samt göra sommarlovet kortare. Idéer där de negativa konsekvenserna vida överstiger de få positiva. Tala om att skjuta sig själva i foten.

Men vad har egentligen hänt med Centerpartiet? En gång var det borgerlighetens humanaste parti som bestod av många bönder med viss känsla för samhällets mest utsatta. Även KD har haft en kärna av socialt engagemang. Men tiderna förändras. Även Liberalerna har ju förändrats. Det är inte allt för länge sedan som Folkpartiet var så pass socialliberalt att det kunde vara ett tänkbart alternativ för Socialdemokrater med dragning åt mitten.

Det finns tyvärr inget politiskt parti som har någon övergripande vision eller berättelse om vilket samhälle man vill ha. Utopier tror jag i och för sig man ska akta sig för. Det brukar sluta illa. Men någon form av samhällsvision måste man väl kunna förmedla.

Ibland blir man fundersam. Som när ett historiskt inlägg på bloggen lockar 27 unika besökare, men ett fotbollsinlägg 237.

Arbetsveckan har annars varit bra och harmonisk. Har haft lätt att fokusera. Arbetsglädje.

Ibland gör man fynd redan före klockan 8. Öppnade ett skåp som väl ingen öppnat på årtionden och hittade en ölflaska från Mönsterås Bayerska Bryggeri, samt en klassisk Domuspåse. Dessförinnan mötte jag en trevlig katt.


Den här snubben gör en minst sagt udda cover på världens bästa låt. Undrade först om han finns på riktigt. Det gör han. I Stockholm.


Nähä, hög tid att ta kväll. Trevlig helg!

2 kommentarer:

Lars Nygren sa...

Seriösa miljöpartister måste ha det ännu svårare. Det finns väl några?


Du har tur som möter trevliga katter. De som korsar min väg kommer ofta med en harunge eller fågel i gapet.

Världens bästa låt är att ta i men den är jäkligt bra. Även i den här versionen

Jonny sa...

Finns förstås miljöpartister som förstår allvaret och har en seriös civilisationskritik. Media skriver så mycket om partiets kris att det känns trist att upprepa.