21 april 2016

Försnack - omgång 2 div 5 NÖ

Det kunde för all del ha börjat bättre för både GIF och undertecknad. GIF förlorade premiären och jag satte bara en av sex matcher på omgångens tips. Men varje vecka en ny chans. 3 poäng till GIF och 6 rätt till mig.

Egentligen var det inga stora överraskningar förra helgen. Det var flera målmässigt jämna matcher som kunde ha slutat hur som helst. Kanske var det ändå något oväntat att Stjärnan lyckades besegra Ankarsrum borta. Likaså brukar Överum vara starka hemma, men nu blev det ändå förlust mot Hebe. Vet att många tippat Hebe som seriesegrare, dock inte jag.

Andra omgången kan kanske ge oss fler ledtrådar om seriens karaktär.

Mönsterås får bege sig ända upp till Blackstad och ta sig an Blackstad/Odensvi. BOIF vann, om man läser BOIF:s referat mellan raderna, matchen mot Djursdala på poäng. Djursdalas skribent är som sig bör av motsatt uppfattning.

Förra året var BOIF ytterst nära att åka ur femman och hamnade på negativ kvalplats, men lyckades vinna kvalmatcherna.

Föreningen anger 17 spelare på sin hemsida, vilket vittnar om en ganska smal trupp, men man har en bra balans rent åldersmässigt från 16 upp till 41.

Under försäsongen har man blandat och gett, men mest förlorat, exempelvis mot Överum och Ankarsrum. Laget har ändå gjort en hel del mål utspridda på flera målskyttar.

Det här är en match där GIF definitivt bör ha chansen att revanschera sig. Mot bakgrund av det som hänt bör ju laget bli allt bättre under säsongens gång när man blir mer samspelt och de unga får mer erfarenhet av seriespel. Då lär de individuella misstagen bli färre. Det man kan hoppas på är att fler bollar når våra forwardars. Då blir det också mål. Att fler skott utifrån träffar mål. Att GIF får till ett ytterkantspel.

Fredag
Hjorted/Totebo-Målilla GoIF 2-1
Förra årets matcher slutade 2-2 i Målilla och med seger för H/T 3-0 hemma. Även här tror jag H/T vinner knappt.

Södra VI IF-Ankarsrums IS 1-2
Ankarsrum förlorade premiären hemma mot Stjärnan. Här vinner man. Annars har jag helt felbedömt Ankarsrum.

Lördag
IF Stjärnan-Djursdala SK 2-1
Stjärnan imponerade och vann borta mot Ankarsrum. Hemma i Påskallavik blir det ny vinst. Djursdala kan få det svårt i år.

B.O.IF-Mönsterås GoIF 1-2
Mönsterås lyfter sig och vinner borta mot BOIF som får det svårt i år igen.

Näshults IF-Överums IK 1-2
Näshult vann mot Mönsterås utan att egentligen imponera. Överum hade väl så mycket av spelet i förlustmatchen mot Hebe. Överum är ett i grunden bättre lag och vinner. Dock varning för Näshults luriga kombination av ungdomlig snabbhet och rutin.

IF Hebe-Horn/Hycklinge IF 2-1
Hebe favoriter till seriesegern hos somliga. Nja, vi får väl se. Horn/Hycklinge är nykomling och kan bli en obehaglig överraskning för flera lag. Skrällvarning här, men tror Hebe vinner till slut.

Inga kommentarer: